Skip to main content

Τα αυστριακά μέσα για την βομβιστική επίθεση

Στο σύνολό του ο αυστριακός Τύπος ασχολείται στα σημερινά φύλλα του με την χθεσινοβραδινή έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στο σύνολό του ο αυστριακός Τύπος ασχολείται στα σημερινά φύλλα του με την χθεσινοβραδινή έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που είχε ως θύμα της τον υπασπιστή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη.

Πρώτη αναφορά στην τραγική υπόθεση έγινε στο χθεσινό νυκτερινό δελτίο της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, ενώ το θέμα κυριαρχεί και στα σημερινά δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, στα οποία παρατίθενται στοιχεία ως προς τις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας και σχετικές δηλώσεις ιθυνόντων, χωρίς ακόμη, όπως σημειώνεται, να έχει αναλάβει κάποιος την ευθύνη της επίθεσης.

Στη σχετική είδηση, στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Κουρίρ», αναφέρεται πως σε επίθεση με βόμβα στο ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, ενώ ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν έπαθε τίποτε.

Στο δημοσίευμά της, επίσης μεγάλης κυκλοφορίας, «Εστεραιχ» με τίτλο «Υπουργός γλιτώνει από βόμβα» και φωτογραφία του κ. Χρυσοχοϊδη, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι στο άνοιγμα ενός πακέτου στο υπουργείο, αυτό εξερράγη, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας έναν άλλο. Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που βρισκόταν στο υπουργείο δεν τραυματίστηκε, από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε «την τρομοκρατική επίθεση δειλών δολοφόνων».

Στο τρίστηλο δημοσίευμά της, η εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ» αναφέρει αναλυτικά όλα τα στοιχεία για την χθεσινοβραδυνή έκρηξη πακέτου-βόμβας στο υπουργείο, που συγκλόνισε την Αθήνα, σημειώνοντας πως, προς το παρόν, είναι άγνωστα τα κίνητρα και προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα είχαν πραγματοποιηθεί επανειλημμένα μαζικές διαμαρτυρίες, εξαιτίας του δραστικού προγράμματος λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Στη «βομβιστική επίθεση στο ελληνικό υπουργείο προστασίας του Πολίτη» και στο τραγικό αποτέλεσμά της αναφέρονται και οι σύντομες ειδήσεις που δημοσιεύουν οι εφημερίδες «Ντι Πρέσε» και «Ντερ Στάνταρντ».