Skip to main content

Τα χρυσά διαμερίσματα στο Ελληνικό και οι συζητήσεις για τα έργα

Ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις σε εν δυνάμει αγοραστές των πολυτελών διαμερισμάτων στον πρώτο από τους δυο ουρανοξύστες στο Ελληνικό.

Ενδιαφέροντα νέα έρχονται τις τελευταίες μέρες από το μέτωπο του Ελληνικού. Εκεί, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις σε VIP εν δυνάμει αγοραστές των πολυτελών διαμερισμάτων που θα βρίσκονται στον πρώτο από τους δυο ουρανοξύστες που προβλέπεται να κατασκευαστούν στο πρώην αεροδρόμιο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιμές τους διαφοροποιούνται. Και αυτό γιατί υπάρχουν οι επάνω όροφοι του ουρανοξύστη, όπου οι τιμές είναι – όντως – στα ύψη. Δεν έχει διευκρινισθεί ακριβώς από ποιον όροφο και πάνω, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι απευθύνονται αποκλειστικά σε «βαριά πορτοφόλια», ελληνικά και ξένα.  

Από εκεί και πέρα υπάρχουν, όμως, και οι μεσαίοι, αλλά και οι κάτω όροφοι, όπου οι τιμές «διορθώνουν» σοβαρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με 10.000 ευρώ το τετραγωνικό «βρίσκεις κάτι πολύ καλό».  

Σε κάθε περίπτωση, στις προτεραιότητες της πλευράς των πωλητών είναι τα διαμερίσματα να μην καταλήξουν αποκλειστικά σε πλούσιους Άραβες και Κινέζους. Γιατί σε αυτή την περίπτωση, ναι μεν τα λεφτά θα εισπραχθούν, όμως η ζωή θα λείπει για μεγάλο μέρος του χρόνου από τον πύργο (και τα μαγαζιά του). Γιατί, για πόσους μήνες το χρόνο θα έρχονται αυτοί στην Ελλάδα να ξεκουραστούν;  

Στο μεταξύ, εκτός από τις παρουσιάσεις που γίνονται στους υποψήφιους αγοραστές των πολυτελών διαμερισμάτων στο Ελληνικό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκίνησαν και οι συζητήσεις με τους υπεργολάβους που θα αναλάβουν ένα μεγάλο κομμάτι των εκεί έργων. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι αθόρυβα, οι προετοιμασίες για το mega project μπήκαν στην τελική τους ευθεία.