Skip to main content

Δύο κρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν τις εξελίξεις

Δύο αποφάσεις οι οποίες εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν τις εξελίξεις της χώρας τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Δύο είναι οι κρίσιμες αποφάσεις που αναμένονται να ληφθούν από την κυβέρνηση στο αμέσως προσεχές διάστημα και οι οποίες εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν τις εξελίξεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Η πρώτη είναι η έξοδος της χώρας στις ελεύθερες αγορές κεφαλαίων και η δεύτερη ο ανασχηματισμός. Ο χρόνος υλοποίησης τους, είναι και στις δύο περιπτώσεις το μεγάλο ζητούμενο.

Ποια είναι λοιπόν η πλέον ύποπτη μέρα για να ανοίξει ένα βιβλίο προσφορών στο πλαίσιο μιας ομολογιακής ελληνικής έκδοσης; Η Δευτέρα, όπως έχει διδάξει η εμπειρία. Και δεν αποκλείεται ο κανόνας να βρει εφαρμογή κι αυτή τη φορά.  Θυμίζουμε ότι ο ΟΔΔΗΧ ετοιμάζει ένα επταετές, μέσω του οποίου θα ζητήσει 3 δις ευρώ από τις  αγορές, ενδεχομένως και αυτή τη Δευτέρα, που «έρχεται» ή την μεθεπόμενη. Σε κάθε περίπτωση, πέντε χρόνια μετά την τελευταία καθαρή έκδοση.

Επίσης, έως και τα μέσα Φεβρουαρίου, κάθε μέρα είναι υποψήφια για να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Από τον αριθμό των αλλαγών που θα γίνουν θα αποκρυπτογραφηθούν και οι προθέσεις του Μαξίμου για τον χρόνο των επόμενων εκλογών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ο ανασχηματισμός είναι εντυπωσιακός, τότε οι πρόωρες εκλογές είναι ακόμα πιο κοντά. Αντιθέτως, αν είναι διορθωτικός, τότε οδεύουμε προς επιμήκυνση της παρουσίας της παρούσας κυβέρνησης στην εξουσία.