Skip to main content

Τα εκλεκτά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας ταξίδεψαν στο Μάλμο

Δυναμική η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τροφίμων - ποτών «Eco Life Scandinavia and Nordic Organic Food Fair 2019»

Για δεύτερη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε δυναμικά στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “Eco Life Scandinavia and Nordic Organic Food Fair 2019”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μάλμο της Σουηδίας (13-14 Νοεμβρίου 2019), στο εκθεσιακό κέντρο MälmoMässan.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξένησε εννέα επιχειρήσεις από την Κεντρική Μακεδονία, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα μοναδικά και εκλεκτά αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία και να τα προωθήσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλη την Σκανδιναβία μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρέσβεις της Ελλάδας στη Σουηδία Ανδρέας Φρυγανάς και στη Δανία Νικόλαος Κοτροκόης, αντίστοιχα, ο Γραμματέας Α' του Προξενικού Γραφείου Κοπεγχάγης Θεοδόσιος Θέος, ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μάλμε Σωτήριος Δίκος και ο Σύμβουλος Α' Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Παντελής Γιαννούλης.

Η διοργάνωση “Eco Life Scandinavia and Nordic Organic Food Fair 2019” πραγματοποιήθηκε φέτος σε διπλή μορφή, καθώς περιλάμβανε βιολογικά προϊόντα διατροφής και περιποίησης, όπως βιταμίνες, μπάρες, συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά, οικολογικά προϊόντα και ρούχα,  αλλά και προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ (φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βότανα, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, μαρμελάδες, ροφήματα, μέλι, όσπρια, ελαιόλαδο κ.α.). Παράλληλα, για πρώτη φορά, λειτούργησε ειδικός χώρος, Naked Drinks, για τα φυσικά και βιολογικά και αλκοολούχα ποτά (craft μπύρες, κρασιά, λικέρ, αποστάγματα).

«Η εξωστρέφεια των μακεδονικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα αποτελεί κυρίαρχο στόχο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με τη συμμετοχή της Περιφέρειάς μας σε εξειδικευμένες εκθέσεις, όπως η συγκεκριμένη, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη διείσδυση των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας σε δυναμικές αγορές του εξωτερικού», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σωτήρης Μπάτος.