Skip to main content

Τα έκτακτα μέτρα εξήγησε τηλεφωνικά ο Κουμουτσάκος σε ευρωβουλευτές

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στα σύνορα εξήγησε ο Κουμουτσάκος στους ευρωβουλευτές.

Κύκλο τηλεφωνικών επαφών με Έλληνες ευρωβουλευτές είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές «σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξαιτίας των νέων, καθοδηγούμενων από την Τουρκία, μεταναστευτικών ροών και εξήγησε αναλυτικά τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Τόνισε παράλληλα, την ανάγκη άμεσης ευαισθητοποίησης των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την ανάγκη παροχής αλληλεγγύης προς τη χώρα μας κατά την προσπάθεια προστασίας των εθνικών και ταυτόχρονα ευρωπαϊκών συνόρων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «το συμπέρασμα που προέκυψε από τις συνομιλίες είναι ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο των πολιτικών θέσεων των κομμάτων τους, θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».