Skip to main content

Τα ελληνικά της Αμερικανίδας Προξένου και το... καλαμάκι

Ιδιαίτερα ευδιάθετη φαίνεται να έφτασε στη Θεσσαλονίκη η νέα Πρόξενος των ΗΠΑ και το δείχνει στο βίντεο γνωριμίας της με τους Θεσσαλονικείς.

Το πρώτο της μήνυμα στους Θεσσαλονικείς απευθύνει η νέα Αμερικανίδα Γενική Πρόξενος της Θεσσαλονίκης, μιλώντας ελληνικά και εξιστορώντας την πρώτη της γνωριμία με την πόλη, την οποία χαρακτηρίζει όμορφη, και τους ανθρώπους της.

Με πολύ φιλική διάθεση, η Ελίζαμπεθ Λι μας συστήνεται ως Λιζ και σημειώνει πως αν και θα δουλεύει από το σπίτι για μερικές μέρες, είχε τη δυνατότητα να εξερευνήσει μερικές ομορφιές της χώρας, τις οποίες παρουσιάζει μέσα από τη δική της οπτική.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει τόσο όμορφη φύση, υπέροχες ελιές, υπέροχη πεζοπορία, κάμπινγκ και το πιο σημαντικό ο φιλικός και υπέροχος ελληνικός λαός», λέει η νέα πρόξενος στα ελληνικά.

Στη συνέχεια του βίντεο, ακολουθεί ένας απολαυστικός διάλογος κατά τον οποίο η Λιζ Λι μαθαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο σουβλάκι και το καλαμάκι.

«Άκουσα ότι το καλαμάκι εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ νόστιμο. Είναι αλήθεια;», διερωτάται η Λιζ Λι με τον συνομιλητή της να της επισημαίνει «πως το καλαμάκι στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη το χρησιμοποιούμε για να πίνουμε κόκα κόλα αλλά αυτό που είναι πολύ νόστιμο εδώ είναι το σουβλάκι» και την ίδια να ξεσπά σε γέλια.

Το βίντεο κλείνει με την νέα πρόξενο των ΗΠΑ να αναφέρει πως υπάρχουν πολλά που δεν έχει δει και που αναμένεται να μάθει για τη χώρα ενώ παράλληλα σημείωσε ότι ανυπομονεί να βγει, να γνωρίσει τους πολίτες και να ανακαλύψει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μάλιστα κάνει έκκληση για προτάσεις στα σχόλια του βίντεο.