Skip to main content

Τα επόμενα 24ωρα το βούλευμα του Αρείου Πάγου για την άδεια Κουφοντίνα

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις της εισαγγελίας, ενώ αναφέρει ότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Συζητήθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι κεκλεισμένων των θυρών, στο ΣΤ' Ποινικό Τμήμα (σε συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών) του Αρείου Πάγου, η αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που «έκοψε» την χορήγηση της 7ης άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπόψιν του Ποινικού Τμήματος, με πρόεδρο την Δήμητρα Κοκοτίνη, τέθηκε τόσο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που άσκησε την αναίρεση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Κατά την κ. Δημητρίου, το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις, από το 1993 μέχρι και το 2011, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται τα επόμενα 24ώρα. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση, το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, με νέα σύνθεση.

Τέλος, όση ώρα συνεδρίαζε το Ποινικό Τμήμα ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω και πέριξ του Αρείου Πάγου.