Skip to main content

H παλιά ομάδα Μπουτάρη και η επόμενη μέρα της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής

Από την παλιά ομάδα του Γιάννη Μπουτάρη, άλλοι αποσύρονται σταδιακά από τα πολιτικά κι άλλοι φαίνεται να κάνουν τα επόμενα βήματα.

Θλίψη σε όλους σκόρπισε η απώλεια του ιερομόναχου Επιφάνιου, του επονομαζόμενου και «σεφ του Αγίου Όρους». Εμβληματική μορφή ο Επιφάνιος συνέβαλε στην εξωστρέφεια της Αθωνικής Πολιτείας, μέσα από τον γαστρονομικό πολιτισμό, προβάλλοντας διεθνώς την αγιορειτική κουζίνα. Άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός με τα κρασιά του Μυλοποτάμου για να γίνει ο παγκόσμιος πρεσβευτής της μοναστηριακής αγιορειτικής κουζίνας, ως συστατικού στοιχείου της ευρύτερης μεσογειακής. Ήταν από τους στυλοβάτες της Μακεδονικής Κουζίνας και συμμετείχε σε όλες τις δράσεις στο πλαίσιο του συγκεκριμένου project της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι βέβαιο ότι θα έχει ξεχωριστή θέση στη γειτονιά των αγγέλων...

-Από την παλιά ομάδα του Γιάννη Μπουτάρη, άλλοι αποσύρονται σταδιακά από τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πράγματα κι άλλοι φαίνεται να κάνουν τα επόμενα βήματα. Ο Σπύρος Πέγκας και ο Πέτρος Λεκάκης φαίνεται να ετοιμάζονται για τις δικές τους πολιτικές καριέρες, αλλά σε διαφορετικά πεδία, ενώ ο Γιώργος Δημαρέλος θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει ρόλο στην επόμενη μέρα. Ο δε Γιάννης Μπουτάρης παραμένει ενεργός με συμβουλευτικό ρόλο, όπως πληροφορούμαστε. Μια φορά συνδετικός κρίκος, πάντα συνδετικός κρίκος;

-Καλά στην υγεία του είναι πλέον ο Θεσσαλονικιός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου, που νόσησε από τον κορωνοϊό. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί για προληπτικούς λόγους στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για πέντε μέρες, αλλά από την Τρίτη είναι στο σπίτι του, ξεπερνώντας το πρόβλημα. «Ούτε στο χειρότερο εχθρό σου...», μας είπε. Πρέπει να είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παραμονής του στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα.

-Νέα καθήκοντα ανέλαβε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης, Χρυσόστομος Καλογήρου. Ο κ. Καλογήρου ανέλαβε να προωθήσει τη συνεργασία της ΜΟΔ ΑΕ με το ΕΚΕΤΑ, ώστε να αξιοποιήσουν τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ, με έμφαση τον τομέα της έρευνας. Στο μεταξύ η νέα διοίκηση της ΜΑΘ ακόμη δεν ορίστηκε, αν και εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, πληροφορούμαστε ότι δεν δουλεύει μόνον για την επιλογή των νέων προσώπων της διοίκησης, αλλά και για μια πιο ριζική αλλαγή του φορέα.