Skip to main content

Τα γλυπτά του Παρθενώνα και το καλό παιδί του ΝΑΤΟ

Το κλείσιμο των παράνομων μεστζίτ από την αστυνομία, η ανώφελη αντι-ρωσική στάση της Ελλάδας και η «ελληνοτουρκική φιλία» των Γκρίζων Λύκων.

Με εντολή της Αστυνομίας έκλεισε και το μεστζίτ (σ.σ. λατρευτικός χώρος μουσουλμάνων) που είχαν στήσει παράνομα οι τουρκόφρονες στο Διδυμότειχο του Έβρου. Μετά από το περιστατικό με το παράνομο μεστζίτ που έκλεισε η ΕΛ.ΑΣ. τις περασμένες μέρες στην Αλεξάνδρεια, τώρα υπήρξε και η επιβολή απαγόρευσης και στο Διδυμότειχο.

Ζητάω πολλά αν πω, ότι ήρθε η ώρα να κλείσει και το παράνομο μεστζίτ στην Θεσσαλονίκη; Έτσι δεν πρέπει να γίνει; Οι αποφάσεις του κράτους ισχύουν για όλη την επικράτεια. Εκτός και αν η εντολή του Αρχηγείου αφέθηκε στην βούληση του εκάστοτε διοικούντα το νομό να την εφαρμόσει, οπότε εξαρτάται από το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την εφαρμογή του νόμου.

Δεν ισχύει η ανταλλαγή αρχαιοτήτων, μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, για να πάρουμε πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα, όπως δημοσιεύθηκε ατεκμηρίωτα προχθές σε μερίδα του Τύπου, και παρέσυρε και τους υπόλοιπους. Πάντως, αν κάποτε μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας ισχύσει ανταλλαγή αρχαιοτήτων, ελπίζω να μη σκεφθεί κάποιος να μας στείλουν την Ελισάβετ και να στείλουμε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Σε τι ωφελεί την Ελλάδα η αντι-ρωσική στάση; Προσκλήθηκαν και έρχονται στην Αθήνα, δύο από τα μέλη των Pussy Riot, οι Μάσα Αλιόχινα και Σάσα Μπογκίνο, στις 24 Μαρτίου, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συνομιλήσουν με το κοινό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, προπαγανδίζοντας δηλαδή εναντίον του Πούτιν.

Γνωστός είναι ο προκλητικός τρόπος που αντιπολιτεύονται τον Πούτιν, και μάλιστα μέσα σε εκκλησία, οπότε να θεωρήσουμε πως η πρόσκληση αποτελεί συνέχεια της ανεξήγητης αντιρωσικής στάσης του Α. Τσίπρα στην Ουκρανία, όπου ουσιαστικά καταδίκασε την απόσχιση της Κριμαίας; Αν συμβαίνει αυτό, ο πρωθυπουργός προσωπικά μπορεί να βγει κερδισμένος ως το καλό παιδί του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα όμως τι κερδίζει δεν κατάλαβα.

Ο Κοτζιάς δεν είναι αυτός που έγραφε και δήλωνε -σωστά- ότι ήμαστε στο ΝΑΤΟ [και να θέλουμε, δεν βγαίνουμε], αλλά κάποια ανοίγματα, όσο μας παίρνει, προς Ρωσία, Κίνα και άλλες ουδέτερες χώρες, είναι χρήσιμα; Τι άλλαξε; Ξεπλένεται ενδεχομένως η παρουσία του πρωθυπουργού στην Κούβα;

Συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά τώρα βγήκε το Δελτίο Τύπου. Ο Αη-Βασίλης πετούσε με το έλκηθρο πάνω από την Ευρώπη, και μοίραζε παντού «λαμόγια» για το 2017. Πάνω από την Γερμανία, τον ρωτάει ο βοηθός του: Πόσους ρίχνουμε εδώ; - Ρίξε 500, λέει ο Αη-Βασίλης. Στην Γαλλία έριξαν 1.000, στην Ιταλία 2.000, κι έφτασαν πάνω από τη Ελλάδα. Εδώ πόσους θα ρίξουμε, ρωτάει ο βοηθός κι ο Αη-Βασίλης απαντά: Πλάκα μού κάνεις; Αφού από εδώ φορτώνουμε, ξέχασες;

Για όσους εξακολουθούν ακόμη -και από γεροντικό πείσμα. μερικοί- να μη καταλαβαίνουν ποιο είναι το είδος της «ελληνοτουρκικής φιλίας» η παρακάτω είδηση ίσως τους συνεφέρει: Η πρώην πρόεδρος της τουρκικής Βουλής και επίδοξη αρχηγίνα της τουρκικής αντιπολίτευσης των Γκρίζων Λύλων, βουλευτίνα Μεράλ Ακσενέρ, κατήγγειλε την τουρκική κυβέρνηση ότι δεν… πέταξε στην θάλασσα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην πρόσφατη επίσκεψή του στην… "τουρκική" νήσο Ψέριμο.