Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021
x

ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΑΣΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Σε ένα σημείο της πρωτεύουσας που η δενδροφύτευση είναι δύσκολο εγχείρημα, παρουσιάζεται μία εναλλακτική που σίγουρα θα «ελαφρύνει» την κατάσταση.

Οι κάτοικοι των πόλεων σε περιοχές που είναι επιβαρυμένες από ρύπους αντιμετωπίζουν καθημερινά προκλήσεις οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία τους. Το κέντρο της Αθήνας για παράδειγμα «σφύζει» από καυσαέριο. Το πλήθος των αυτοκινήτων και η έλλειψη πρασίνου δημιουργούν μία ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Πρόσφατα όμως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πάρθηκε μία πρωτοβουλία από ιδιωτική εταιρεία, η οποία εγκατέστησε στην πλατεία Ομονοίας ειδικά φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα. Συγκεκριμένα, 4 συσκευές τοποθετήθηκαν περιμετρικά της πλατείας, προκειμένου να απορροφούν επικίνδυνα μικροσωματίδια που προέρχονται από καυσαέρια, από την τριβή ελαστικών κ.ά.

Οι συσκευές αυτές μπορεί να μην είναι… δέντρα, έχουν όμως τη δυνατότητα να απορροφούν τόσους ρύπους ετησίως, όσους θα απορροφούσαν τριάντα δέντρα μαζί.

Αν μη τι άλλο, σε ένα σημείο της πρωτεύουσας που η δενδροφύτευση είναι δύσκολο εγχείρημα, παρουσιάζεται μία εναλλακτική που σίγουρα θα «ελαφρύνει» την κατάσταση και θα προστατέψει στο μέτρο του δυνατού, ευπαθείς ομάδες. Το καλό, λοιπόν, να λέγεται και να δίνει αφορμές για περισσότερες παρόμοιες πρωτοβουλίες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ