Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΤΑ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΓΚΑΦΑ»

Για λάθος του κόμματος της αντιπολίτευσης επί της πολιτικής ουσίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρ΄τιερα, κάνουν λόγο στην κοινή τους ανακοίνωση

Κοινή απάντηση έδωσαν τα υπουργείο Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ περί «επιτελικής γκάφας» και «έκθεσης» των δύο υπουργών.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για λάθος του κόμματος της αντιπολίτευσης επί της πολιτικής ουσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά το αρχικό λάθος επί της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαπράττει ένα δεύτερο λάθος επί της πολιτικής ουσίας: εγκαλεί την κυβέρνηση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής μιας δράσης ψηφιοποίησης και διαφάνειας που πραγματοποίησε η παρούσα κυβέρνηση – καθώς όλα αυτά νομοθετήθηκαν με τους νόμους 4786/2021 και 4871/2021 – και όχι κάποια προηγούμενη.

Δηλαδή, για να γίνει απολύτως κατανοητό: το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει σήμερα τη διαδικασία και το σύστημα ενημέρωσης της ΑΔΑΕ το οποίο ίσχυε και επί των δικών του κυβερνητικών ημερών ως αδιαφανή – και που ποτέ εκείνο δεν μερίμνησε να αλλάξει.

Σε ό,τι αφορά τους χρόνους υλοποίησης, κάθε πλατφόρμα που πραγματοποιούμε συνιστά εκκρεμότητα της χώρας, εκκρεμότητες στις οποίες η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα όπως θεμελιώνει η καθημερινή εμπειρία των πολιτών.

Αναλυτικές απαντήσεις για κάθε επιμέρους ερώτημα θα δοθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την εκάστοτε αρμόδια αρχή».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ