Skip to main content

Τα κάλαντα για τη Μακεδονία και η Ζωή για νέα ΥΠΕΞ

Το «Μακεδονία ξακουστή» που άκουσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το κάρφωμα του Κοτζιά από τον Ράμα και ο επίκαιρος Δημοσθένης.

Δεν κρύβουν οι Συριζαίοι τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα εθνικά θέματα. Η ιστοσελίδα των Γρεβενών [greveniotis.gr], γράφει ότι παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα, μόλις συνάντησαν τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να τραγουδούν το "Μακεδονία ξακουστή".

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής, που έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, άρχισε να φωνάζει ότι δηλητηριάζονται με φασισμό τα μικρά παιδιά από μεγάλους που τα παροτρύνουν και τα επηρεάζουν.

Φασιστικό είναι επομένως το εμβατήριο "Μακεδονία ξακουστή", όπως ήταν σφαγέας και ιμπεριαλιστής, ο Μέγας Αλέξανδρος, σύμφωνα με τις απόψεις των "προοδευτικών" μας. Όταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με φιλοσκοπιανούς, χορεύει και τραγουδά πότε θα πάρουν την Θεσσαλονίκη, αυτός τι είναι άραγε;

«Πιστεύω ότι τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας την άνοιξη θα βρίσκονται σύμφωνα με τα κριτήρια της Συμφωνίας Σένγκεν. Σύντομα, αναμένουμε να τροποποιήσουμε τα σύνορα με την "Μακεδονία", το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα. Με την πρακτική αυτή θα συνεχίσουμε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Έντι Ράμα, "καρφώνει" πάλι την κυβέρνηση της Ελλάδας, γνωστοποιώντας ότι συζητήθηκε θέμα τροποποίησης εληνοαλβανικών συνόρων, όπως είχε πει και ο Α. Τσίπρας, αλλά μετά τον θόρυβο, τα μάζεψε και είπε ότι εννοούσε τα θαλάσσια σύνορα. Ταίδια είχε κάνει και ο Επίτροπος Χαν. Ας ελπίσουμε ότι τώρα που έφυγε ο Ν. Κοτζιάς, ο αντικαταστάτης του θα αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις καταστάσεις.

Και μια και είπα για αντικαταστάτη του Ν. Κοτζιά, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση τοποθέτησης υπουργού στο Εξωτερικών. Αν υπάρχει δυσκολία επιλογής, ο Καλλισθένης προτείνει να προτιμηθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σκέψου μόνο την σκηνή, να είναι απέναντι από τον Ερντογάν, και να του λέει: "Τι είπατε"; "Τι είπατε";

Σα να μην πέρασε μια μέρα… Είπε ο Δημοσθένης προς τους Αθηναίους: «Οι ελληνικές πόλεις νοσούν. Οι πολιτευόμενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται. Κι όσο για τη μεγάλη μάζα των πολιτών, είτε δεν αντιλαμβάνονται τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες, είτε τα αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν, βυθισμένοι όπως είναι στη ραστώνη και την άνεση της καθημερινότητας.

» Από τούτη την αρρώστια έχουν προσβληθεί παντού οι πάντες. Απλώς, ο καθένας τρέφει την ψευδαίσθηση ότι η συμφορά δεν θα χτυπήσει τη δική του πόρτα, αλλά θα διασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα εκμεταλλευόμενος τους κινδύνους των άλλων».

Αιχμηρός ο επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, αυτή τη φορά σχολιάζοντας τις κρίσεις. Με ανάρτηση στα Social Media, επισημαίνει ότι ο κ. Καμμένος «έχει αυτοβούλως απεμπολήσει το ηθικό δικαίωμα του να διενεργήσει τις κρίσεις της ηγεσίας των Κλάδων». Ο επίτιμος Αρχηγός, αναφέρει, επίσης ότι «είναι ανεπίτρεπτο, μη ηθικό και κυρίως αναξιοπρεπές και αντιδεοντολογικό να αποφασίσει για κάτι τέτοιο κάποιος που έχει εργαλειοποιήσει την πολύ σοβαρή δημόσια θέση του και που απειλεί διαρκώς να την εγκαταλείψει. Και μάλιστα να το πράξει ενώ γνωρίζει ότι διάγει τις τελευταίες ημέρες (ή ώρες) της θητείας του».