Skip to main content

Τα κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς

Τα κάλαντα από τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» άκουσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Οργάνωση, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ελπίδα η χώρα «να βρει το δρόμο της ανάπτυξης».
Τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου» επισκέφθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του. Ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και το έργο που επιτελούν, ενώ στη συνέχεια άκουσαν από τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: Είμαστε σήμερα εδώ, στην «Κιβωτό», με τα παιδιά, με τον πατέρα Αντώνιο, για να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα μήνυμα προσφοράς στο συνάνθρωπό μας, ένα μήνυμα θαλπωρής και αγάπης, προστασίας και ασφάλειας απέναντι σε κάθε αποκλεισμό, σε κάθε ρατσισμό, σε κάθε μορφή βίας. Για να φτιάξουμε αυτή τη χρονιά που έρχεται μια καλύτερη κοινωνία, δικαιοσύνης και ανθρωπιάς. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, σε όλους τους εθελοντές, για τα παιδιά, που βλέπω ότι είναι πολύ χαρούμενα. Χρόνια σας πολλά. Χρόνια πολλά σε όλα τα παιδιά της πατρίδας, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Την ελπίδα η χώρα «να βρει το δρόμο της ανάπτυξης» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τη Ρηγίλλης, όπου άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τον Ποντιακό Σύλλογο Πρέβεζας «Η Νέα Σαμψούντα». Έστειλε μήνυμα συμπαράστασης σε όσους περνούν δύσκολες στιγμές και ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες «να έχουν πάντα χαμόγελα και αισιοδοξία».

«Υγεία και αγάπη σε όλους. Σ΄ αυτές τις ώρες ο νους μου είναι κοντά κυρίως σε εκείνους που έχασαν τη δουλειά τους, που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, που περνούν δύσκολες στιγμές τώρα. Αυτούς σκέφτομαι περισσότερο και από βάθους καρδιάς ας τους ευχηθούμε όλοι», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντάλλαξε ευχές με τα μέλη του συλλόγου που χόρεψαν ποντιακούς χορούς, ενώ τους πρόσφερε γούρια για τη νέα χρονιά. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του συλλόγου ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να «φροντίσει όσο μπορεί την πατρίδα μας στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα».

Στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη τραγούδησαν σήμερα τα πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος και Νήσων.

Σε δήλωσή του για το νέο έτος ο κ. Καρατζαφέρης έκανε αναφορά στην οικονομική κρίση. Όπως τόνισε «το 2010 ταλαιπώρησε πολύ τους Έλληνες με την απώλεια εισοδήματός τους, με την οικονομική καχεξία, με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, με την απώλεια της ελπίδας». Πρόσθεσε πως «για τα πρώτα φταίνε οι προηγούμενοι, αλλά για το τελευταίο φταίμε όλοι εμείς».

Καταλήγοντας σημείωσε: «Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα προσπαθήσει το 2011 να επιστρέψει ξανά την ελπίδα στην ψυχή και την καρδιά των Ελλήνων. Ευχόμαστε, λοιπόν, ένα ελπιδοφόρο 2011. Υγεία και ευτυχία σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό».

Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, έψαλλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας. Στη συνέχεια ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε: «Να ευχηθούμε σε όλον τον ελληνικό λαό Καλή Χρονιά, με ειρήνη και κυρίως με υγεία. Να προσθέσω, επίσης, ότι, για να είναι καλύτερη χρονιά το 2011, πρέπει η χώρα να απεμπλακεί από την τρόικα και το μνημόνιο και να αποκτήσει νέους προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους».

Στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα μέλη της ΜΚΟ Κλίμακα. Πρόκειται για ΜΚΟ που ασχολείται με δραστηριότητες που στοχεύουν τόσο στη διάθεση υπηρεσιών ψυχικής υγείας, όσο και στην υλοποίηση προγραμμάτων ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς επισκέφτηκαν Ρομα από το Ζεφύρι, άστεγοι και ψυχικά πάσχοντες.

Αμέσως μετά ο Φ. Κουβέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αυγή του νέου έτους βρίσκει τα περισσότερα κοινωνικά στρώματα να συμπιέζονται από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου. Ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την αλληλεγγύη της σε όλους τους πολίτες που πλήττονται από τα δυσβάσταχτα μέτρα και ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Θέλουμε, μέσα και από τη σημερινή μας συνάντηση με τα παιδιά και τους φίλους από την Κλίμακα να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης, να δείξουμε την αντίθεσή μας στον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά και να ευχηθούμε το 2011 να είναι μια χρονιά ειρήνης των λαών.  Με την αλληλεγγύη και τη συστράτευση των πολιτών να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Καλή χρονιά σε όλους».