Skip to main content

Τα «Κάλαντα των αρχαίων του Μετρό» από την παράταξη Γιαννούλη (φωτο)

Πρωτότυπο κείμενο με κάλαντα για τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρωτότυπα κάλαντα επέλεξαν να πουν δια της διανομής γραπτού κειμένου τα μέλη της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Κοιτάμε Μπροστά» στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα «Κάλαντα των αρχαίων του Μετρό» είναι ένα έμμετρο κείμενο, στο οποίο η παράταξη ζητά να μη γίνει αποξήλωση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου.

«Θέλετε να ξηλώσετε Maximus Decumanus η Ιστορία θα σας δει σαν λάθος... δραγουμάνους», αναφέρουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν σε ανάλογο ύφος: «Θα σηκωθούν Βυζαντινοί που ο νους σας δεν τους βάνει. Χιτώνες απ' την Τσιμισκή και ψάρια απ' το Καπάνι»...

«Γκρεμίζετε τους δρόμους τους, τα σπίτια, τις ταβέρνες, τα μαγαζιά από κοντά, ίσως και κάποιες στέρνες» και «Καλήν εσπέραν Άρχοντες, σ' όποια πλευρά κι αν ζείτε, μάρμαρα μην ξηλώσετε την πόλη σεβαστείτε» είναι άλλοι χαρακτηριστικοί στίχοι.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης μάλιστα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης, με επικεφαλής τον Χρήστο Γιαννούλη είχαν χαρτιά με συνθήματα υπέρ της in situ ανάδειξης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου και κατά της λύσης της απόσπασης και επανατοποθέτησης.