Skip to main content

Τα «καραβάνια» των μεταναστών που διασχίζουν την Εγνατία Οδό

Η προληπτική λογοκρισία στη συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η «καλή γειτονία» με την Τουρκία και το «μονοπάτι» παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρωθυπουργός για να ασκήσει κριτική στις προηγούμενες… ελληνικές κυβερνήσεις. Αυτές έφταιγαν για τα καραγκιοζλίκια του 2015 που μας φόρτωσαν άλλα 100 τουλάχιστον δισ. χρέος. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις φταίνε που η κυβέρνηση όχι μόνον δεν έχει να παρουσιάσει κάτι θετικό στα τρία χρόνια, αλλά από αρνητικά της γράφεις εγκυκλοπαιδεία.

Όμως, το μικρόβιο να οδηγούν τον λαό σε διχασμό, δεν είναι εποχικό, είναι μόνιμο γονίδιο. Μόνον έτσι μπορούν να υπάρχουν. Ποιο είναι το ενδιαφέρον για τον λαό; Όποιον ήταν το ενδιαφέρον του Στάλιν, του Ενβέρ Χότζα, του Μαδούρο ή και του Κιμ. Είναι απτά τα παραδείγματα της χρήσης του λαού ως υποζύγιο για την άνοδο της κομματικής ιντελιγκέντσιας.

Τι δεν μπορώ να καταλάβω: Σε "μονοπάτι" διακίνησης μεταναστών και προσφύγων έχουν μετατρέψει οι διακινητές την Εγνατία Οδό, περνώντας σε... καραβάνια τους ανθρώπους από τα σύνορα της Τουρκίας, με προσωρινό προορισμό τους τη Θεσσαλονίκη. Τι έλεγχος γίνεται στα σύνορα; Δεν είναι μόνον οι 158 μετανάστες που συνελήφθησαν εχθές, έξω από την Θεσσαλονίκη, το φαινόμενο είναι συχνό. Κάτι δεν πάει καλά.

«Παράδειγμα σχέσεων καλής γειτονίας» αποτελεί η απελευθέρωση των δύο Τούρκων στρατιωτών που συνελήφθησαν στον Έβρο για παραβίαση των ελληνικών συνόρων, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Δεν τον απέλυσε ακόμη ο Ερντογάν, γι’ αυτό που είπε. Επειδή εξ αντιδιαστολής, αφού η απελευθέρωση των Τούρκων στρατιωτικών οφείλεται σε σχέσεις καλής γειτονίας, η κράτηση από τους Τούρκους επί μήνες των Ελλήνων στρατιωτικών, σε τι είδους γειτονία οφείλεται; Κατάλαβε ο Ερντογάν τι ομολόγησε ο υπουργός του;

Στην καταγγελία ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού τού ζήτησαν από πριν τα ερωτήματα που ήθελε να κάνει στη ΔΕΘ, προχώρησε με άρθρο του ο δημοσιογράφος του Αθήνα 9.84, Γιώργος Κατσίγιαννης, που απορεί: «Αυτού του είδους τον ταπεινωτικό εξευτελισμό, τον βίωσα για πρώτη φορά επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ».

Πάλι καλά να λες. Η τιμωρία σου είναι απλώς ότι δεν έκανες ερώτηση. Αν εδραιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η τιμωρία θα είναι παραμονή σε γκούλαγκ στην Σιβηρία! Άσε που μπορεί επιπρόσθετα να σε βάλουν να ακούς προσεκτικά τι λέει η Αυλωνίτου στα τηλεπαράθυρα.

Δεν είναι μόνον ο Κατσίγιαννης φυσικά που συνάντησε προληπτική λογοκρισία, ήσαν κι άλλοι. Υπήρξαν όμως και απευθείας αποκλεισμοί από τους "δημοκράτες" του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σε δημοσιογράφο από το "Βήμα", όπου γράφηκε επιφυλλίδα με τίτλο "Ο ολοκληρωτισμός ενός δειλού Πρωθυπουργού", αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Ο πρωθυπουργός «Απέδειξε έτσι την πολιτική δειλία του και την αδυναμία του να υπερβεί τις ολοκληρωτικές του αντιλήψεις. Για να βλέπουν και να μαθαίνουν και όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν στην δυνατότητά του να μετατραπεί σε κάτι άλλο από αυτό που είναι: Ενας οπαδός του Μαδούρο».

Ένα σχόλιο μόνο: Ο κόκκινος φασισμός είναι το ίδιος απεχθής με τον μαύρο.

Στην Βουλή της Κύπρου κατατέθηκε νομοσχέδιο για κατοχύρωση του δικαιώματος επιλογής φύλου, με απλή αίτηση και για δυο φορές. Η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου δηλώνει ότι «η επιλογή φύλου εκτός του βιολογικού, χωρίς να υπάρχουν οι ιατρικές ή άλλες προϋποθέσεις αντιστρατεύεται τα ήθη του λαού, τις αντιλήψεις του περί ηθικής, περί φυσικού και φυσιολογικού».