Skip to main content

Τα δύο... καρπούζια του Ορφανού και το μυστήριο του ΠΑΣΟΚ με την ανάπλαση της ΔΕΘ

Και για βουλευτής και για δήμαρχος ο Ορφανός. Στις Σέρρες με την Ελληνική Λύση το πολιτικό μέλλον του Σούλα και η διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΕΘ.

-Αποφασισμένος να διεκδικήσει την εκλογή του στη Βουλή ως υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές, αλλά ταυτόχρονα και τον δήμο Θεσσαλονίκης ως υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές, δηλώνει ο Γιώργος Ορφανός. Ο κ. Ορφανός μάλιστα επισημαίνει ότι θα δώσει τη μάχη και στα δύο μέτωπα, καθώς αφενός θέλει να συνεισφέρει στον κομματικό χώρο του και στον αγώνα για την αυτοδυναμία της ΝΔ με στόχο τη σταθερότητα στη χώρα, αφετέρου θέλει να δώσει εκ νέου τη μάχη για τον δήμο Θεσσαλονίκης, επειδή θεωρεί ότι η διοίκηση Ζέρβα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των Θεσσαλονικιών. Δυο τα καρπούζια στη μασχάλη, γι' αυτό και ξεκίνησε νωρίς την εκστρατεία του...

-Ο πρώην δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αντιθέτως, όπως τουλάχιστον έχει γίνει γνωστό στην περιοχή στηρίζει την υποψηφιότητα της Μαρίας Μανούκα, στην οποία αφήνει... προίκα τον γιο του, που θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επόμενες εκλογές. Ο ίδιος ο κ. Σούλας βλέπει το πολιτικό μέλλον του στην κεντρική σκηνή, καθώς θα είναι υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στην εκλογική περιφέρεια από την οποία κατάγεται, τις Σέρρες. Το μπάχαλο πάντως που δημιουργήθηκε στην κεντροδεξιά του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με την κόντρα τότε των κ.κ. Ιωάννη Καμαρινού και Πέτρου Σούλα συνεχίζεται και διευρύνεται, παρά το γεγονός ότι και οι δυο τους αποχώρησαν πλέον από τη διεκδίκηση του δήμου. Μύλος.

-Έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων για τη διαχρονική πορεία της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου (ημερομηνία ίδρυσης του κόμματος) και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου. Θα είναι επισκέψιμη από τις 17.00' έως τις 21.00', στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη (Μιχαήλ Καλού 6, πέμπτος όροφος). Σύμφωνα με την ενημέρωση, η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, αφίσες και οπτικοακουστικό υλικό από ομιλίες των αρχηγών της ΝΔ και στόχος της είναι να αναδειχθούν ιστορικές στιγμές και πρόσωπα που σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία και αποτυπώνουν την πολιτική της διαδρομή.

-Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη πρέπει τελικά να απαντήσουν ποια είναι η θέση τους για το πρότζεκτ της ανάπλασης της ΔΕΘ. Κι όχι μόνο να απαντήσουν, αλλά να δώσουν και την απάντηση στον πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη, γιατί είναι κρίμα να μην έχει συντεταγμένη και συγκεκριμένη θέση το κόμμα, για ένα από τα μείζονα ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Η ΝΔ έχει κλείσει τις... παραφωνίες και προχωρά το σχέδιο της ανάπλασης του υφιστάμενου εκθεσιακού κέντρου, οπότε οι φωνές περί μετεγκατάστασης δεν ακούγονται καν. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκλεισε το θέμα υποστηρίζοντας επίσης το εγχείρημα της ανάπλασης (που άλλωστε εξελίχθηκε και στη δική του κυβερνητική θητεία), με τον πλέον επίσημο τρόπο δια στόματος του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όμως; Ο πρόεδρος δεν απαντά με σαφήνεια, τα στελέχη της Θεσσαλονίκης είναι μοιρασμένα και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους άλλα υποστηρίζει ο ένας άλλα ο άλλος. Μήπως κάποιος θα έπρεπε να πάρει μια πρωτοβουλία να καταλήξουν τι υποστηρίζουν για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τη Θεσσαλονίκη; Εκτός κι αν υπάρχει αντιστοιχία λόγου: Ούτε με την ανάπλαση ούτε με τη μετεγκατάσταση κατά το... ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.