Skip to main content

Τα κρούσματα ιδιότυπου ρατσισμού των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μάλλον συγκαλύπτουν τον ρατσισμό αντί να τον αποδοκιμάζουν.

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες διάφορα σχόλια συριζαίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Σχόλια που στόχο έχουν, υποτίθεται, την έμμεση αποδοκιμασία του ρατσισμού, μόνο που, επιτυγχάνουν ακριβώς το αντίθετο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάρτηση του ρέκτη των social media Δημήτρη Παπαδημούλη στο twitter, όπου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε το ακόλουθο:

«Αυτό, που τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού μας ήρθαν από το Μιλάνο και τα πρώτα μέτρα αφορούν στο Κολλέγιο Αθηνών, ιδιωτική τράπεζα, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τη Βουλή και τον Σκάι, είναι ασφαλώς τυχαίο. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα χαστούκι στον ρατσισμό, την άγνοια και την απύθμενη βλακεία».

Μια μέρα νωρίτερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σχολιάζοντας την πράγματι ατυχέστατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως οι κλειστές δομές είναι και αυτή μία λύση για να ελεχθούν φαινόμενα που απειλούν τη δημόσια υγεία όπως ο κορωνοϊός, είχε γράψει στο twitter: «Ένα κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσα στους πρόσφυγες, θα έλυνε πολλά προβλήματα για την κυβέρνηση. Δυστυχώς για αυτούς όμως (και για όλους μας εάν τελικά έρθει), τον ιό θα τον φέρουν στην Ελλάδα αυτοί που έχουν λεφτά για αεροπορικό εισιτήριο, όχι όσοι στοιβάζονται σε σκηνές».

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποδοκιμάσεις τον ρατσισμό. Ο χειρότερος όλων είναι να τον υποκαταστήσεις με κάποιον άλλον, έστω και συγκεκαλυμμένο. Διότι αυτό ακριβώς κάνουν ο Παπαδημούλης, ο Νικολαΐδης και διάφορα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με παρόμοιες αναρτήσεις σε facebook και twitter.

Τι θέλει να μας πει λοιπόν ο... ισόβιος ευρωβουλευτής; Θέλει να μας πει ότι απ' αλλού το περιμέναμε και απ' αλλού μας ήρθε. Ότι, τελικά, τον κορωνοϊό δεν τον έφεραν οι πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά οι λεφτάδες, οι «άριστοι» των κολλεγίων, το στέλεχος μιας ιδιωτικής τράπεζας, λες κι έχει απομείνει καμιά τράπεζα δημόσια μετά τη λαίλαπα και του τρίτου μνημονίου όταν το ελληνικό δημόσιο έχασε σχεδόν το σύνολο των μετοχών του και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες... Και φυσικά και ο ΣΚΑΪ, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι σαν την coca cola, φταίει για όλα.

Με τις αναρτήσεις τους αυτές οι παπαδημούληδες διαπράττουν ένα διπλό σφάλμα. Αφενός συνδέουν, αφελέστατα, την επιδημία του κορωνοϊού με τους πρόσφυγες και μετανάστες, κάτι που, ακόμη τουλάχιστον, δεν πρόκαμαν να διαπράξουν ούτε οι χρυσαυγίτες και, αφετέρου, εκπέμπουν έναν ιδιότυπο ρατσισμό, μια απέχθεια προς οτιδήποτε και οποιονδήποτε κατατάσσεται από τη μεσαία τάξη και πέρα.

Και να το λέει αυτό ο Νικολαΐδης, να το καταλάβω, αλλά να το λέει και ο Παπαδημούλης με τους ξέχυλους τραπεζικούς λογαριασμούς, είναι λιγάκι υποκριτικό, δεν νομίζετε;