Skip to main content

Τα λίγα λόγια της Ευταξά και το beach party της Ζωής στην Καλλικράτεια

Η προσέγγιση της νέας προέδρου της ΔΕ της ΝΔ Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ, το εύστοχο σχόλιο Γαλαμάτη και η επίσκεψη της Κωνσταντοπούλου στη Χαλκιδική

-Τα λίγα έως καθόλου λόγια επιλέγει η νέα πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βίκυ Ευταξά, στις πρώτες μέρες της θητείας της, ειδικά προς τα ΜΜΕ. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να περνάς μηνύματα. Το ζήτημα είναι πάντως τι μηνύματα περνάς... Εν μέσω καλοκαιριού πάντως δεν είναι και η πιο κατάλληλη εποχή για πολλές κουβέντες. Όταν μάλιστα πέφτεις με το καλημέρα στα... βαθιά. Τόσες «γαλάζιες» εκδηλώσεις που θέλει να διοργανώσει κεντρικά η ΝΔ στη ΔΕΘ και με λιγότερο πλέον από ένα μήνα για να τις οργανώσεις δεν είναι απλή υπόθεση. Από τη θέση αυτή εξάλλου πέρασαν και ομιλητικοί και σιωπηλοί. Επιλογές είναι αυτές, με ειδικό πολιτικό βάρος... Ίδωμεν.

Δημήτρης Γαλαμάτης θυμήθηκε με αφορμή το χρυσό μετάλλιο της Άννας Κορακάκη τα πραγματικά μηνύματα των Ολυμπιακών Αγώνων και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, με δυο βασικά συστατικά στοιχεία: τη σεμνότητα και το μέτρο. Κάνει σε ανάρτησή του στο facebook λόγο για αμετροέπεια, υπερβολή, κατακιτσαριό, που «αδικούν το μέγεθος της διάκρισης, στρεβλώνουν το μήνυμα και θολώνουν την αύρα, που εκπέμπει διαχρονικά στην ανθρωπότητα το στεφάνι ελιάς ενός Ολυμπιονίκη». «Ελπίζω να λήξει γρήγορα», λέει για όλο αυτό το πανηγυράκι γύρω από τη χρυσή Ολυμπιονίκη, ο κ. Γαλαμάτης. Του χρόνου ούτε που θα τη θυμόμαστε, λέμε εμείς με βεβαιότητα. Λόγω της σεμνότητας και του μέτρου που τηρεί η ίδια... Αν ήταν κανένα «καρναβάλι» κάθε μέρα γι' αυτή θα μιλούσαν όλοι... Κάποια πράγματα χάνονται στο χρόνο δυστυχώς. Ανάμεσα σ' αυτά ακόμη και αξίες.

-Εξαιρετικά επιθετική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και όσους συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές επιλογές είναι πλέον η Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Το στέλεχος της ΛΑΕ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» δε μασάει πλέον τα λόγια της, ενώ και σε επίπεδο πράξεων δείχνει ότι δεν την ενδιαφέρει καθόλου το κόστος λόγων και πράξεων σε «κουκιά». Έτσι, μετά το ξεκαθάρισμα με τους πρώην συντρόφους που παραμένουν υποστηρικτές των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε και η ώρα του πρωθυπουργού. Χαρακτηρίζει σε συνέντευξή της στη Μακεδονία τον Αλέξη Τσίπρα άξιο συνεχιστή των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμα και Αντώνη Σαμαρά και πολύτιμο σύμμαχο της τρόικας. Σκληραίνει η αντιπαράθεση στα... χνάρια της κεντρικής πολιτικής Λαφαζάνη της ΛΑΕ. Προφανώς όχι τυχαία...

-Έκπληξη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία αποφάσισε να ανεβεί στη Μακεδονία πριν το Δεκαπενταύγουστο και να συναντηθεί με νέους σε beach bar στα Μυκονιάτικα Χαλκιδικής μετά τη Νέα Καλλικράτεια. Ευτυχώς η συνάντηση της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ήταν στις 8 το βράδυ, γιατί με πολιτικές κουβέντες με τον ήλιο πάνω από το κεφάλι, με μαγιό και τα πλατσουρίσματα στα κύματα μάλλον δύσκολο να γίνουν. Πάντως, αν μη τι άλλο ευρηματική η κ. Κωνσταντοπούλου.