Skip to main content

Οι ζυμώσεις για νέα πρόσωπα στους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης

Η σημαντική δουλειά με τη μέτρηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, η δυναμική... επαναφορά της Νοτοπούλου και η μάχη με τον κορωνοϊό

- Η διεπιτημονική ομάδα του ΑΠΘ και της ΕΥΑΘ κάνει εξαιρετική δουλειά με τη μέτρηση του ιικού φορτίου του κορωνοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης. Και ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ως επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, με την εξωστρέφεια στην ενημέρωση, αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να λες την αλήθεια στους πολίτες και κερδίζοντας τον σεβασμό τους, πόση εμπιστοσύνη μπορούν να σου δείξουν. Η εβδομαδιαία αναφορά δημοσίως για την πορεία του ιικού φορτίου στο πολεοδομικό συγκρότημα έχει σημαντική επιρροή στην τήρηση των προφυλάξεων κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά όταν προέρχεται από έναν πανεπιστημιακό, που σπάει τα καθιερωμένα και καλώς κάνει.

-Επανήλθε στα τηλεοπτικά κανάλια η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, έπειτα από μια περίοδο απουσίας από τις τηλεοράσεις. Ο σχολιασμός ποικίλει ανάλογα με τις ερωτήσεις και καλύπτει όλο το φάσμα των τοπικών και εθνικών θεμάτων, όμως εκεί που έχει ρίξει το βάρος η κ. Νοτοπούλου είναι το κομμάτι του τουρισμού, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τα... ρέστα του εδώ και μήνες. Ως τομεάρχης Τουρισμού του κόμματος, η κ. Νοτοπούλου έχει αποκτήσει συνομιλητές σε όλη την Ελλάδα, ενώ η εμφάνιση μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στην τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού ήρθε ως επιστέγασμα μιας προσπάθειας που καταβάλλει εδώ και πολύ καιρό.

-Μπορεί να απέχουμε αρκετά από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, όμως οι συζητήσεις για νέα σχήματα που αναμένεται να διεκδικήσουν τους 14 δήμους στη Θεσσαλονίκη έχουν αρχίσει ήδη. Με το που άνοιξε η εστίαση, καφέ και εστιατόρια φιλοξενούν παρέες αυτοδιοικητικών, που αρχίζουν να συγκροτούν ομάδες και πυρήνες, εν όψει των επόμενων εκλογών. Το ευχάριστο είναι ότι συμμετέχουν πολλά νέα πρόσωπα, ειδικά στους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου άλλωστε αναμένεται να έχουμε δυνατές μάχες και ισχυρότερους πόλους, δεδομένου ότι η απλή αναλογική φεύγει και τα «σαλτανάκια» του 2019 μοιάζουν απαγορευτικά για το 2023...

-Καλυτερεύει η υγεία του Μιχάλη Τρεμόπουλου, που φαίνεται να ξεπερνάει οριστικά τον εφιάλτη του κορωνοϊού. Ελαφρότερα περνάει την ίδια ασθένεια ο Σάκης Τζακόπουλος. Πολλοί παράγοντες, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης πέρασαν τη νόσο. Δυστυχώς κάποιοι δεν τα κατάφεραν, αλλά οι περισσότεροι βγαίνουν υγιείς από μια άνιση μάχη, που δεν θέλει να την περάσει κανείς. Και να σκεφτεί κάποιος ότι όλοι τους τηρούσαν και μάλιστα με μεγάλη προσοχή τα μέτρα. Δείγμα της απειλής του ιού... Και επιπλέον σχεδόν στο σύνολό τους είχαν προγραμματίσει εμβολιασμό, αλλά τελευταία στιγμή πολλοί δεν πρόλαβαν. Εμείς να ευχηθούμε σε όλους περαστικά.