Skip to main content

Τα μαζεύει ο Γαβρόγλου: Η ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε

Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο, δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Νέα, διευκρινιστική ανάρτηση έκανε ο πρώην υπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου, μετά από το σάλο που προκάλεσε ανάρτησή του εναντίον της Νίκης Κεραμέως με αφορμή το μέσο όρο των μαθητών που θα βρίσκονται ανά τάξη όταν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Ο κ. Γαβρόγλου, στην πρώτη του ανάρτηση, εξαπέλυσε πυρά κατά της υπουργού Παιδείας, κάνοντας λόγο για κοροϊδία από πλευράς της.

Διαβάστε - Σεξιστική επίθεση Γαβρόγλου σε Κεραμέως για τον αριθμό των μαθητών

Ωστόσο, μπήκε στο στόχαστρο επειδή συμπλήρωσε πως η ανακοίνωσή της για τους 17 μαθητές ανά τάξη «ενισχύει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από μαθηματικά».
Στη δεύτερη ανάρτησή του, υποστήριξε πως το σχόλιό του παρεξηγήθηκε επειδή «κάποιοι δεν γνωρίζουν τη λέξη στερεότυπο».

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστέο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς! Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερεότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά».