Skip to main content

Tα McDonald’s επιστρέφουν στη Ρωσία - Τι σημαίνει το νέο όνομα

Σήμερα τα εστιατόρια των McDonald’s στη Ρωσία ανοίγουν και πάλι, υπό νέα ιδιοκτησία και με τη νέα επωνυμία «Vkusno & tochka».

Ανοίγουν και πάλι τα McDonald’s στη Ρωσία. Ο Ρώσος επιχειρηματίας Alexander Govor αγόρασε την αλυσίδα των 800 εστιατορίων όταν η αμερικανική πολυεθνική αποφάσισε να αποχωρήσει από τη χώρα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σήμερα τα εστιατόρια ανοίγουν και πάλι, υπό νέα ιδιοκτησία και με την επωνυμία «Vkusno & tochka», που σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά σημαίνει «Νόστιμο, τελεία και παύλα».

Οι Χρυσές Αψίδες των McDonald’s έχουν αντικατασταθεί από ένα γράμμα Μ που αναπαριστά δύο τηγανητές πατάτες και μία τελεία (κατά κάποιους είναι ένα μπέργκερ). Και στον κατάλογο δεν υπάρχουν Big Macs ή McFlurries.

Πάντως, στόχος των νέων ιδιοκτητών είναι οι πελάτες να μην αντιληφθούν και πολλές αλλαγές, όπως μεταφέρει το moneyreview. Όπως είπαν σε συνέντευξη τύπου, η ποιότητα και η ατμόσφαιρα δεν έχουν αλλάξει.

Για αυτό και το σλόγκαν για το άνοιγμα των καταστημάτων είναι «Το όνομα αλλάζει, η αγάπη μένει». Πάντως, ένας άνδρας διέκοψε τη συνέντευξη τύπου φωνάζοντας «φέρτε πίσω το Big Mac!».