Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ - ΔΕΙΤΕ LIVE

Εξειδικεύσεις των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τον Χρήστο Σταϊκούρα, τον Κώστα Σκρέκα, τον Γιώργο Γεωργαντά και τον Θόδωρο Σκυλακάκη

Τα μέτρα στήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια, στα οποία αναφέρθηκε χθες το απόγευμα στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξειδικεύουν με ανακοινώσεις που κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, θα δοθεί έκτακτη επιδότητηση ρέυματος ύψους 640 εκατ. ευρώ. «Χορηγείται έκτακτη ενίσχυση σε 1,4 εκατ. νοικοκυριά για να καλυφθεί μέρος των αναγκών τους, το οποίο και θα δοθεί πριν το Πάσχα».

Οι ενισχύσεις έχουν τρεις άξονες: την τόνωση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων, την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και την απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα για οικογενειακά εισοδήματα έως 30 χιλιάδες ευρώ. Επίσης, θα ανακοινωθούν μέτρα για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί κυρίως από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι ρυθμίσεις αποφασίστηκε να είναι στοχευμένες στους πιο αδύναμους και ο τελικός λογαριασμός να μην θέτει σε κίνδυνο την δημοσιονομική πολιτική ώστε «να μην αποκλίνει από τις αντοχές τις οικονομίας». Ο κ. Μητσοτάκης στο χθεσινό του μήνυμα μίλησε για αχαρτογράφητες εποχές που κρύβουν κινδύνους υπογραμμίζοντας ότι μια αλόγιστη πολιτική μπορεί να υπονομεύσει την πορεία της χώρας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ