Skip to main content

Τα μηνύματα των πολιτικών από τη Θεσσαλονίκη για τον διπλό εορτασμό

Οι δηλώσεις των πολιτικών αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για τον διπλό εορτασμό της Θεσσαλονίκης.

Μηνύματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας έστειλαν οι πολιτικοί στις δηλώσεις τους, από τη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για την εορτασμό του πολιούχου αλλά και την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Πυξίδα χαρακτήρισε την σημερινή μέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν δεχόμαστε παραχαράξεις της ιστορικής αλήθειας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι «Ήξεραν όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι πολιτικοί για το Nova Macedonia και το έχουν δεχτεί», για να συμπληρώσει: «Ζητάμε οικουμενική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση. Oταν ενσκήψει η ανθρωπιστική κρίση θα μετανιώσουν που επί ενάμιση χρόνο δεν έκαναν οικουμενική κυβέρνηση. Ούτε ο Μητσοτάκης μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κάλεσε να θυμόμαστε και να τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας. Επιπλέον, έστειλε μήνυμα παραμονής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λέγοντας ότι «έχουμε σχέδιο, που θα παρουσιάσουμε στους πολίτες και θα υλοποιήσουμε για τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη των επόμενων τουλάχιστον δέκα χρόνων»

Από την πλευρά τoυ o δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάνης Μπουταρης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.