Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
x

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΤΑΣ: ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΣΤΡΙΦΤΗ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Οι μαγείρισσες από τις κοινότητες τυ Δ. Θεσσαλονίκης έδειξαν στο κοινό πως ανοίγουν το φύλο και μοιράστηκαν τα μυστικά μιας επιτυχημένης πίτας.

Μεγάλη επιτυχία είχε η πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Πίτας στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

Πάνω από 300 Θεσσαλονικείς παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη διαδικασία για την ανάδειξη της μεγάλης νικήτριας. Από την προκριματική διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε στα πέντε Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ενότητας Τριανδρίας, ανακηρύχθηκαν οι έξι καλύτερες πίτες, μέσα από μία δύσκολη αναμέτρηση, αφού η κάθε κοινότητα είχε πάνω από 20 συμμετοχές νοικοκυρών της περιοχής.

Οι προκριθέντες μαγείρισσες έδειξαν στο κοινό πως ανοίγουν το φύλο και μοιράστηκαν τα μυστικά μιας επιτυχημένης πίτας.

Η κριτική επιτροπή η οποία απαρτιζόταν από τον pastry chef Φίλιππο Μπαντή, την Πρόεδρο της Ένωσης Αρτοποιών Θεσσαλονίκης Έλσα Κουκουμέρια, τον pastry chef Κώστα Αστραίο και τους chefs ambassadors Δημήτρη Τασιούλα και Λάμπρο Ρώσσιο, δοκίμασε τις πεντανόστιμες πίτες και δυσκολεύτηκε πολύ να βγάλει απόφαση.

Πρώτη βγήκε η στριφτή σπανακοτυρόπιτα που ετοίμασε η Κυριακή Πουλατσίδου από την ενότητα Τριανδρίας, η οποία και παρέλαβε το πρωτο βραβείο από τα χέρια του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρου Πέγκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε μόλις 2 βαθμούς διαφορά από την επόμενη.

Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τη χορωδία και την Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Βαφοπουλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία Χρυσή Ζύμη έψησε πίτες και κέρασε τους παρευρισκόμενους ενώ η Μεβγάλ προσέφερε το κλασικό γιαούρτι που συνοδεύει την πίτα. Τα νερά ήταν ευγενική προσφορά της εταιρείας Vikos. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ