Skip to main content

Tα Μυστικά του Βάλτου ζωντανεύουν με Playmobil στη Θεσσαλονίκη

Στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα μπορεί κανείς να θαυμάσει τα αγαπημένα σε όλους Playmobil να αναπαριστούν σκηνές από το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα

Με ένα εντυπωσιακό, λεπτομερές και ειδικά κατασκευασμένο διόραμα από Playmobil, το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και θα παραμείνει εκεί περίπου για ένα μήνα, τα «Μυστικά του Βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα ξαναζωντανεύουν, αυτή τη φορά με έναν μοναδικό τρόπο, και προσκαλούν όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Μουσείου να τα θαυμάσουν.

Εμπνευστής και δημιουργός του μοναδικού διοράματος ο Τάσος Πανταζόπουλος, διευθυντής καταστήματος τράπεζας και μέλος της ομάδας Playmofriends Thessaloniki, που επέλεξε να αναπαραστήσει μια καθημερινή ημέρα στον Βάλτο των Γιαννιτσών την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα το έτος 1907. Οι πλάβες, οι καλύβες, οι Μακεδονομάχοι, οι οικογένειές τους, οι Βούλγαροι κομιτατζήδες, η Οθωμανική περίπολος κτλ, αποτυπώνονται με μεγάλη ακρίβεια στο διόραμα, το οποίο εκτίθεται σε περίοπτη θέση, δίπλα στα μεγάλα διοράματα του Γιώργου Ανεμογιάννη.

Πρώτη ύλη του διοράματος είναι τα πολύ γνωστά σε όλους μας Playmobil, τα οποία ο κ. Πανταζόπουλος μεταποίησε αριστοτεχνικά για να μπορέσει να τα προσαρμόσει στις ανάγκες μίας χαρακτηριστικής σκηνής από το πασίγνωστο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα.

Το διόραμα βρίσκεται μέσα σε ειδική κατασκευή από πλεξιγκλάς, χορηγία γνωστής εταιρείας που στηρίζει το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09:00-20:00 & Σάββατο 10:00-14:00
Εισιτήριο: Ολόκληρο 4€ - Μειωμένο 2€, Ομαδικό εισιτήριο: Στα πέντε άτομα το ένα δωρεάν
Ξεναγήσεις: Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.