Skip to main content

Lockdown: Κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση και δικαστήρια

Κλειστές οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες μέχρι τις 7 Ιανουαρίου καθώς και περιορισμοί στην κυκλοφορία και την είσοδο στη χώρα.

Σειρά μέτρων για την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μέχρι και το πέρας των εορτών ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου και ώρα 6 το πρωί, θα παραμείνουν κλειστές οι εξής δραστηριότητες:

σχολεία

εστίαση

ψυχαγωγία

δικαστήρια

αθλητικές δραστηρίότητες, εκτός από αυτές που έχει εγκρίνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων (Super League, Basket League)

χιονοδρομικά κέντρα

Επιπλέον:

παρατείνεται η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα

εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση μετακινήσεων τη νύχτα

Για όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα πέρα από το PLF θα πρέπει να δείχνουν και αρνητικό μοριακό τεστ PCR 72 ωρών, ενώ θα τίθενται σε 10ήμερη προληπτική καραντίνα όσοι έρχονται από 18 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου στη χώρα.

Η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα γίνεται με την επίδειξη του Ε1 και Ε9

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας και γνωστοποίησε πως για το ζήτημα των εκκλησιών πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

«Η όποια επάνοδος θα γίνει σταδιακά και με ασφάλεια» σημείωσε ο κ. Πέτσας, υπογραμμίζοντας πως η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει.

Περισσότερα σε λίγο...