Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΠΑΡ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ-ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες αναγκάζουν την κυβέρνηση για νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω των στοιχείων που, όπως είπε, στην ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής «δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και αφορά νεώτερες ηλικίες».

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι νέοι θα επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τονίζω ιδιαίτερα την ευθύνη των νέων ανθρώπων όχι μόνο να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους παππούδες τους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, την ώρα που η χώρα μετράει 222 νεκρούς, αναγκάζει την κυβέρνηση για νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας.

Σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα παρακάτω:

- Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.
- Κλείσιμο χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα
- Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο. Από αύριο το πρωί στις 6 έως και τις 24 Αυγούστου απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.
- Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου. 
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας μεταναστών.
- Οσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων
- Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.
- Αυστηρότατη σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία 

Τέλος τονίστηκε και η αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ανοιχτούς χώρους με υψηλό συγχρωτισμό και υπαίθριες συναθροίσεις καθώς επίσης και ισχυρή σύσταση σε όσους επιστρέφουν από διακοπές να μένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, να φορούν μάσκα παντού και να είναι σε απόσταση από άλλα άτομα.

Εκτός από την Αττική που ανακοινώθηκε σήμερα, τα μέτρα ισχύουν και τις ακόλουθες που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο: 

-Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

-Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας

-Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Προσοχή ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

Αναφορικά για τον αυριανό εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, κάλεσε όλους να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή τηρώντας τον αριθμό, τις αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες προστασίας και υπενθύμισε ότι ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανα 5 τμ με ελαχιστη απόσταση του 1,5 μέτρου εντός των ναών ενώ μεγιστος αριθμός ατόμων για ναούς 500 τμ και άνω είνμαι τα 100 άτομα

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ