Skip to main content

Τα νεκροταφεία των Ελλήνων στρατιωτών και οι αντιρρήσεις στην Αλβανία

Η παραίτηση του Έλληνα συντονιστή για τα ΜΟΕ με την Τουρκία, οι ενέργειες του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και η επίβλεψη της Ρωσίας.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Ζαχαριάδης, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που συνομιλεί με την αντίστοιχη τουρκική για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με το σκεπτικό ότι εφόσον η χώρα οδεύει σε εκλογές τις επόμενες 4 εβδομάδες δεν θα ήταν πρέπον να μεταβεί στην Άγκυρα επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για τον δεύτερο κύκλο των συνομιλιών.

Αξιοπρεπής η στάση του στρατηγού. Οι συζητήσεις με τους Τούρκους για τα ΜΟΕ, πρέπει να σταματήσουν μέχρι τις εκλογές, για να ενημερωθεί η επόμενη κυβέρνηση, η οποία μπορεί να έχει άλλη τακτική. Ελπίζεται, να τον μιμηθούν και οι προτεινόμενες κυρίες στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Καταγγέλλει η Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση προχωρά σε όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο, σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Δεν δίνουν σημασία στην ηθική νομιμοποίηση των πράξεών τους. Το ήθος της Αριστεράς, δεν έχει καμιά σχέση με το ήθος του αστικού κόσμου.

Δημοσιεύθηκε κείμενο, το οποίο υπογράφουν ο καθηγητής ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής των Τιράνων, Μπαρδούλ Τσίπι και ο ιατροδικαστής των Τιράνων Αντμίρ Σιναμάτι, και φέρει τον τίτλο: «Γιατί δεν έπρεπε να επιτραπούν νεκροταφεία των Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία». Εκφράζουν την άποψη ότι δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για Έλληνες, και τον φόβο ότι τα νεκροταφεία θα αποτελέσουν αφορμή εδαφικών διεκδικήσεων από την Ελλάδα.

Με οθωμανικά τραγούδια οι εκλεγέντες δήμαρχοι Αρριανών και Εχίνου, γιόρτασαν την νίκη τους. Για την ελληνική πολιτεία… πέρα βρέχει! Η ελληνική μειονότητα στην ΚΠολη μπορεί να γιορτάσει με τα άσματα του 1821;

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επαίνεσε τα Σκόπια, επειδή έκαναν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να ενταχθεί την ερχόμενη χρονιά στη βορειοατλαντική στρατιωτική συμμαχία. «Είμαστε έτοιμοι να σας καλωσορίσουμε», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους, αφού συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ. Και για βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ξευτέλισαν εμάς.

Από κοντά θα παρακολουθούν οι Ρώσοι την άσκηση του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία. Το πλοίο Smetlivy του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ξεκίνησε από τη Σεβαστούπολη και πλέει αυτή τη στιγμή προς την ακτή της Βουλγαρίας προκειμένου να παρακολουθήσει τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, στην βουλγαρική επικράτεια.

«Στην περίπτωση "θερμού επεισοδίου" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία», είπε με πρωτοφανές θράσος η επικεφαλής του ΚΙΕΦ, Τσιγδέμ Ασάφογλου, δείχνοντας ποια χώρα θα υποστηρίξει αν ξεσπάσει σύγκρουση με τους ισλαμιστές του Ερντογάν.

Ξέφυγαν στην Σουηδία. Μάλλον υπερβάλλουν στην πολυπολιτισμικότητα, και θα ψάχνουμε σε λίγα χρόνια να βρούμε ξανθούς Σουηδούς. Μετά από αίτημα μουσουλμάνων κατοίκων, ο δήμος Τζαρφάλα στη Στοκχόλμη αποφάσισε να αντικαταστήσει τον εορτασμό της Εθνικής Γιορτής της Σουηδίας με μια ισλαμική γιορτή, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό Samtiden.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της δημοτικής εταιρίας στέγασης και του δημοτικού πολιτιστικού κέντρου, στις 6 Ιουνίου θα εορτάζονταν από κοινού η Εθνική Ημέρα της Σουηδίας και το Ιντ αλ-φιτρ, η μουσουλμανική εορτή που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανίου.