Skip to main content

Tα νούμερα της συμφωνίας ανάμεσα σε ΕΡΤ - Basketball Champions League

Η κρατική τηλεόραση έκλεισε τη συμφωνία με τη FIBA στις 590.000 ευρώ για όλη τη διοργάνωση και θα δείχνει 3 παιχνίδια τη βδομάδα.

Tα δικαιώματα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της FIBA, το Basketball Champions League απέκτησε την περασμένη Τρίτη η ΕΡΤ και θα δείξει μέχρι τέλους τα παιχνίδια των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστερίου.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «dailymedia», το deal ανάμεσα στην κρατική τηλεόραση και τη FIBA έκλεισε στις 590.000 ευρώ για όλη τη διοργάνωση, με τη EΡΤ να δείχνει 3 ματς τη βδομάδα και τη δυνατότητα να παίξει όσους αγώνες ακόμα θέλει των άλλων ομάδων, συν, φυσικά, τα play-off και το Final-4.

Από αυτά τα 590.000, τα 450.000 είναι μετρητά, με το υπόλοιπο ποσό να πηγαίνει στην παραγωγή υψηλής ευκρίνειας (HD) για τους εντός έδρας αγώνες των τριών ελληνικών ομάδων.

Με δεδομένο πως η αντίστοιχη συμφωνία με τη Nova, που είχε πέρυσι τα δικαιώματα, ήταν 600.000 + 200.000 ευρώ αντίστοιχα (άρα ένα ποσό που έφτανε ή και υπερέβαινε τις 800.000 στο σύνολο), καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως μιλάμε για… κόλπο-γκρόσο της ΕΡΤ.