Skip to main content

Τα οφέλη του χαρουπιού, του υγιεινού υποκατάστατου της σοκολάτας

Το χαρούπι είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων και έχει παρόμοια γεύση με τη σοκολάτα - Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.

Το χαρούπι, είναι ένα καρπός που μοιάζει με σκούρο καφέ μπιζέλι, από το οποίο μπορεί κανείς να κάνει πολτό αλλά και να το καταναλώσει όπως είναι, σε μορφή σπόρων. Το χαρούπι είναι ένα γλυκό και υγιεινό υποκατάστατο της σοκολάτας. Η χρήση του για τα οφέλη στην υγεία ξεκινά 4.000 χρόνια πριν στην αρχαία Ελλάδα.

Το χαρούπι σήμερα είναι διαθέσιμο στις εξής μορφές:

• Σκόνη
• Σιρόπι
• Εκχύλισμα
• Διατροφικά χάπια
• Σπόρους

Διαβάστε περισσότερα στο Vwoman.