Skip to main content

Κιλκίς: Τα ονόματα που κινούνται για Βουλή και δήμους

Καυτό το πολιτικό σκηνικό στο Κιλκίς. Ποιοι πρωταγωνιστούν για τη Βουλή και ποιοι για τους δύο δήμους Παιονίας και Κιλκίς.

Παρότι δεν γνωρίζει κανείς πότε ακριβώς θα γίνουν οι εθνικές εκλογές και παρότι βρισκόμαστε επτά μήνες μακριά από τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές του Μαΐου θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το πολιτικό σκηνικό στο Κιλκίς μάλλον «καυτό».

Σε επίπεδο εθνικών ψηφοδελτίων, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει ο εκλεγμένος από το 2012, Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ, πριν από μερικούς μήνες, μετά από τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, έγινε και η μεγάλη επιστροφή του Κώστα Κιλτίδη, γνωστού στρατιώτη της παράταξης, αυθεντικού εκπροσώπου της παραδοσιακής δεξιάς και πολιτικού που έχει αποδείξει πως ξέρει να κερδίζει εκλογές. Υποψήφια αναμένεται να είναι και η 29χρονη αναπληρώτρια γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ και στέλεχος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Νατάσα Σωτηριάδου.

Η οικογένεια Παραστατίδη, δίνει δυναμικό «παρών», αυτή την φορά με το γιο του πάλαι ποτέ βουλευτή του κόμματος, Θόδωρου Παραστατιδη και νυν βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Παραστατίδη, ενώ το παρών θα δώσει και η πρώην βουλευτής, Ειρήνη Αγαθοπούλου. Η Χρυσή Αυγή έχει σημαντική δύναμη στο Κιλκίς με την τρίτη εκλογική έδρα να έχει πάει στον κ. Χρ. Χατζησάββα.

Δήμοι

Στα αυτοδιοικητικά, στον δήμο Παιονίας, ο σημερινός «γαλάζιος» δήμαρχος, Χρήστος Γκουντενούδης, θα είναι ξανά υποψήφιος και φέρεται ως το φαβορί να ξανακερδίσει το δήμο.

Στον δήμο Κιλκίς οι υποψηφιότητες φτάνουν περίπου στις δέκα. Μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων είναι από την πλευρά της κεντροδεξιάς ο δικηγόρος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Κυριακίδης και ο δάσκαλος, Αναστάσιος Καζαντζίδης. Με το ΚΙΝΑΛ αναμένεται να κατεβεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Π. Τονικίδης και με το ΚΚΕ ο πολιτικός μηχανικός – αρχιτέκτονας, Ιωάννης Φαχουρίδης. Στην υποψηφιότητα που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο θολά τα πράγματα, αν και η τοπική οργάνωση το... δουλεύει.

Ενδεχόμενες υποψηφιότητες αναμένεται να προέλθουν από τους νυν αντιδημάρχους, Δημήτρη Τσαντάκη, Αντώνη Μανουσαρίδη, Άκη Πιπερίδη και Αιμίλιο Νικολαΐδη, όπως κι από το δημοτικό σύμβουλο, Θεόδωρο Βαφειάδη. Και οι πέντε έχουν επαφές και με στελέχη της ΝΔ και με στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για «ισχυρό το ενδεχόμενο προεκλογικών συμπτύξεων» ελέω «Κλεισθένη». Σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων κινούνται έντονα η δικηγόρος, Αναστασία Ανανιάδου, ο οικονομολόγος, Μιχαήλ Θεοχαράκης και ο επικοινωνιολόγος, Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος. Νέοι, που έχουν δώσει το στίγμα τους ήδη στην τοπική κοινωνία.

πηγη: odosell.blogspot.com