Skip to main content

Οι συναντήσεις του Κυριάκου στη Θεσσαλονίκη και η έκπληξη με τη ΔΕΘ

Όλα όσα δεν έπιασαν οι κάμερες από την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Export Summit του ΣΕΒΕ που φιλοξενήθηκε στο Porto Palace.

Έναν καλό λόγο είχε για κάθε υποψήφιο βουλευτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του την Πέμπτη στο Porto Palace.

Οι επίδοξοι υποψήφιοι άλλωστε ήταν στο σύνολό τους εκεί για να υποδεχτούν τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος τους γνώριζε έναν προς έναν προσωπικά και μάλιστα αστειεύτηκε με όλους. Ενδεικτικό της πολύ καλής διάθεσης που είχε.

Όταν είδε τον Δημήτρη Βενιέρη του είπε «το βλέπω, σε βλέπω», εννοώντας ότι μπορεί να τα καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής. Όταν είδε τους κ.κ. Στράτο Σιμόπουλο και Παναγιώτη Κοκκόρη στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και αστειεύτηκε μαζί τους. Φεύγοντας έδωσε ραντεβού στη Σύνθια Σάπικα για το επόμενο Σάββατο, όταν θα έρθει ξανά στην πόλη.

Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την εκλογή του Γιάννη Δαρδαμανέλλη στη δημαρχία της Καλαμαριάς και τον ενθάρρυνε να ασκήσει τα καθήκοντά του με συνέπεια και να αφήσει έργο στην Καλαμαριά, τονίζοντας ότι δημιουργεί τώρα ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο. Και επίσης εξέπληξε και τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα, ο οποίος έμαθε μαζί με όλους τους υπόλοιπους ότι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο... σπίτι του, τον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ. Πολλά πολλά για τις βραδινές συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη δεν μάθαμε, αλλά για τις πολύ πρωινές ήδη δημοσιεύσαμε τις λεπτομέρειες της συνάντησης με τον Νίκο Ταχιάο, όμως δεν ήταν ο μόνος πολύ πρωινός που είδε τον πρόεδρο... Μάθαμε ότι συνάντηση μαζί του είχε και ο Αντώνης Οικονόμου. Τι είπαν το ξέρουν οι δυο τους, αλλά σίγουρα είχε να κάνει με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης κι όποιος κατάλαβε...

-Τετάρτη βράδυ στην Παύλου Μελά: Έλενα Ράπτη, Δημήτρης Γαλαμάτης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Σωκράτης Φάμελλος. Στο ίδιο πεζοδρόμιο, στο ίδιο καφέ μπαρ. Όχι στην ίδια παρέα, αλλά σε ξεχωριστά πηγαδάκια με γνωστούς, συγγενείς και φίλους. Χαιρετήθηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν δυο κουβέντες και συνέχισαν στις παρέες τους ο καθένας. Πολιτικός πολιτισμός, φιλοφρονήσεις και πολύ εκλογικό κους κους. Τελικά το κέντρο αυτής της πόλης είναι γεμάτο ειδήσεις. Και κυρίως... παραπολιτικά.