Skip to main content

Τα παράλογα του lockdown: Βενζίνη ναι, νερό και φαγητό όχι στα ΣΕΑ της Αττικής!

Η περιπέτεια ενός ταξιδιώτη στην Εθνικό Οδό εν μέσω lockdown, που δίψασε και πείνασε, αλλά το σκληρό lockdown τον αφήνει μόνο με γεμάτο... ντεπόζιτο!

Κατανοητά τα μέτρα και οι περιορισμοί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά όλα θα πρέπει να έχουν ένα όριο: αυτό αποδεικνύει η περιπέτεια ενός ταξιδιώτη που... τόλμησε να ξεκινήσει το ταξίδι με το ΙΧ αυτοκίνητό του από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη λίγο πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, που στην Αττική, λογω του σκληρού lockdown, αρχίζει από τις 6 το απόγευμα.

Ο ταξιδιώτης της κουβέντας (και προφανώς κάθε άλλος ταξιδιώτης, είτε ιδιώτης είτε επαγγελματίας οδηγός) αποφάσισε να κάνει στάση σε έναν Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, εντός της περιφερειακής ενότητας Αττικής. Είχε σκοπό να βάλει βενζίνη στο όχημά του, αλλά και να αγοράσει κάτι να φάει και να πιει, καθώς το ταξίδι είναι πολύωρο.

Σταμάτησε, λοιπόν, στο πρατήριο καυσίμων του ΣΕΑ, έβαλε βενζίνη και επιχείρησε να αγοράσει τρόφιμα και νερό. Αμ δε! Λόγω του αυστηρού lockdown, το πρατήριο (καθώς και όλα τα καταστήματα εντός του Σταθμού), έχουν λάβει την οδηγία να μην προσφέρουν προϊόντα εστίασης από τις 17:30 και έπειτα!

Εξαιτίας, λοιπόν, αυτού του περιορισμού, ο ταξιδιώτης που θα διψάσει ή θα πεινάσει όσο βρίσκεται εντός των ορίων του νομού Αττικής θα πρέπει να κάνει... υπομονή μέχρι να εισέλθει στα διοικητικά όρια του επόμενου, όπου η απαγόρευση αρχίζει από τις 9 μ.μ.

Επιτέλους οι αρμόδιοι πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη ευελιξία σε τέτοια ζητήματα, καθώς «ασθενείς και οδοιπόροι» δικαιούνται εξαίρεση, όπως, άλλωστε, προστάζει και η λαϊκή παράδοση...