Skip to main content

Τα περί διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλογα του Σέιχ Σου

Τα σενάρια διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, τα λυμένα άλογα του Σέιχ Σου και οι ροζ ιστορίες στο σαράι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμη μία εγκατάλειψη αυταπάτης από τον Τσίπρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου". Επιχειρηματίες που θέλουν την πολιτική επιβίωση του Α. Τσίπρα και την παρουσία του στην πολιτική σκηνή [γιατί άραγε;], θεωρούν ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα, πιο κοντά στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιχειρηματίες και ο διεθνής παράγοντας που θα υποστηρίξει τέτοια κίνηση, μέτρησαν την απήχηση που έχει ο Τσίπρας στον λαό; Ποιοι πολιτικοί κάποιου κύρους θα δεχθούν να τεθούν υπό ενός ηγέτη -λέμε, τώρα- με εμφανή έλλειψη παιδείας και με οβιδιακές μεταμορφώσεις;

Πάντως, την επιδιωκόμενη αλλαγή την καταλάβαμε από τις συντρόφισσές του. Έβγαλαν τα επαναστατικά αμπέχονα και κυκλοφορούν ως μανεκέν. Είναι η σύγχρονη τάση του αριστεροκαπιταλισμού.

Μεγάλο μπέρδεμα στο αλβανοσλαβικό κράτος των Σκοπίων. Ο Χούσνι Ισμαΐλι, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού, εισέπραξε αντιδράσεις από τους πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα λέγοντας ότι ένας γιατρός χωρίς πολιτιστική παρουσία ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού. Το σημαντικότερο (αρνητικό) είναι ότι στο βιογραφικό του ο Αλβανός Ισμαΐλι, αναφέρει τη "μακεδονική" γλώσσα ως ξένη.

Η αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία "Pratt & Whitney" έχει τραβήξει την πρίζα στις δραστηριότητές της στην Τουρκία, επικαλούμενη προβλήματα στην ποιότητα παραγωγής.

Το CNN στέκεται στην πολιτική σημασία της Κωνσταντινούπολης για τον Ερντογάν, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλο πλήγμα για την τουρκική κυβέρνηση και για πολύ επώδυνη ήττα για τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος ξεκίνησε εκεί την πολιτική του καριέρα.

Τι θα κάνει άραγε, ο Ερντογάν; Θα βρει τρόπο να κλείσει στην φυλακή τον Ιμάμογλου, ή θα το καταπιεί και θα παραστήσει τον συνεργαζόμενο, μιας και ο Ιμάμογλου δεν είναι ανόητος να τραβήξει πολύ το σχοινί;

Η σημασία της ψυχολογίας στις οικονομικές διαδικασίες. Άνοδο κατέγραψαν η τουρκική λίρα και οι μετοχές, ενώ υποχωρούν οι αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων, αφού η αντιπολίτευση κατέφερε πλήγμα σε βάρος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν κερδίζοντας τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης

Παίξτε στοίχημα στην στήλη: Θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές; Εγώ λέω ναι [ο νικητής κερδίζει απλώς την ικανοποίηση ότι κέρδισε].

Η Ελλάδα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχει ισχυρό οικολογικό κίνημα. Ίσως, επειδή δεν ενεργούν οικολόγοι, αλλά οικολογούντες, που πολλοί από αυτούς βρήκαν τρόπο να παραστήσουν στη γειτονιά ότι είναι κάτι.

Κάποιοι έλυσαν τα άλογα στο Σέιχ Σου, επειδή… κουράζονται μεταφέροντας τα κομμένα πεύκα. Ο υπεύθυνος παρατηρεί: «Μπορεί να βγουν στο δρόμο, να γίνει ατύχημα ειδικά τη νύχτα και να πάθει ζημία ο οδηγός που θα διέρχεται με το όχημα του, αλλά και να σκοτωθεί το ζώο». Είναι σε θέση να τα σκεφτούν αυτά οι οικολογούντες;

Έχουμε και ροζ ιστορίες στο σαράι του Ερντογάν. Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου διακινούν μια φωτογραφία με τον γαμπρό του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, να φαίνεται χτυπημένος στο μάτι.

Ισχυρίζονται, ότι ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου, ξυλοκοπήθηκε στο κότερο του Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει από την Παρασκευή, ότι απάτησε την κόρη του Ταγίπ Ερντογάν με Τουρκάλα μοντέλο. Λέγεται επίσης ότι αφού "τις έφαγε" διακομίστηκε σε νοσοκομείο για να τον συνεφέρουν.