Skip to main content

Αγνοούνται... πεζοδρόμια στο Ρετζίκι - Κίνδυνος για τους πεζούς (φωτο)

Αγανακτισμένοι δηλώνουν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής αφού αναγκάζονται να περπατούν στον δρόμο δίπλα στα αυτοκίνητα που τρέχουν.

Αυτοκίνητα και πεζοί γίνονται… ένα στον κεντρικότερο δρόμο των Πεύκων, τη λεωφόρο Παπανικολάου, εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ανυπαρξία των πεζοδρομίων στο κέντρο μιας εκ των δημοτικών ενοτήτων του δήμου Νεάπολης Συκεών, τα οποία «θυσιάστηκαν» για έργα τοποθέτησης νέου φωτισμού που γίνονται στην περιοχή.

Ωστόσο τα εν λόγω έργα ξεκίνησαν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες και συνεχίζονται, με αποτέλεσμα οι πεζοί να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα για να περπατήσουν, την ώρα που λίγα εκατοστά δίπλα τους περνούν αυτοκίνητα, πολλές φορές με ταχύτητα.

Αρκετοί είναι οι κάτοικοι που δηλώνουν αγανακτισμένοι από την κατάσταση, αφού από το σημείο στο κέντρο των Πεύκων περνούν εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά και ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος ή παράσυρσης κάποιου πεζού καραδοκεί, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες που η ορατότητα είναι περιορισμένη.