Skip to main content

Τα πηγαδάκια και οι δηλώσεις των υπουργών της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Χαμογελαστή, καταδεκτική αλλά στιβαρή και φειδωλή στις απαντήσεις της, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, άκουγε με υπομονή τα σχόλια των δημοσιογράφων.

«Ήσασταν αυστηρή στις συστάσεις σας προς τους υπουργούς;» ρώτησε δημοσιογράφος την πρωθυπουργό, αμέσως μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Γιατί να είμαι αυστηρή; Είναι όλοι τους διακεκριμένες προσωπικότητες με λαμπρή σταδιοδρομία» απάντησε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η Βασιλική Θάνου.

Χαμογελαστή, καταδεκτική αλλά στιβαρή και φειδωλή στις απαντήσεις της, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, άκουγε με υπομονή τα σχόλια των δημοσιογράφων που την πλαισίωσαν όση ώρα παρέμεινε με τους υπουργούς στο περιστύλιο της Βουλής, έως ότου ο υπεύθυνος ασφαλείας δώσει το «πράσινο φως», να κατευθυνθεί το Υπουργικό Συμβούλιο στον δυτικό προαύλιο χώρο της Βουλής για να βγάλει την αναμνηστική φωτογραφία.

Η Βασιλική Θάνου απάντησε ότι θα χρειαστεί να ξαναγίνει υπουργικό συμβούλιο και μάλιστα σύντομα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ήταν το πρόσωπο που πλησίασαν πρώτον οι δημοσιογράφοι.

Στις απαντήσεις του ήταν όμως αρκετά φειδωλός. Ωστόσο στο ερώτημα αν το διάστημα μέχρι τις εκλογές υπάρχουν κρίσιμες συναντήσεις για το ζήτημα της οικονομίας, είπε πως θα μεσολαβήσει ένα Euroworking και ένα Eurogroup.

Προσεκτικός στις απαντήσεις του ήταν και ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης. Το μόνο που αποκάλυψε για το περιεχόμενο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ήταν πως επισημάνθηκε πως πρέπει να τρέξουν οι προθεσμίες για το ΕΣΠΑ.

Χαμογελαστή η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δέχθηκε τα συγχαρητήρια όσων την πλησίασαν.

Σε ένα χώρο γνώριμο από τα παλιά έδειχνε να κινείται ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, όπως και ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Χρήστος Ζώης και ο Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος.

Χωρίς γραβάτα, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Στην αναμνηστική φωτογραφία στην πρώτη σειρά, σχεδόν στο κέντρο στάθηκε η Βασιλική Θάνου, δίπλα από την πρωθυπουργό στάθηκε η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, δίπλα της ο Αντώνης Μανιτάκης και αμέσως μετά η 'Άλκηστις Πρωτοψάλτη.