Skip to main content

Η κάλπη κυοφορεί εκπλήξεις για τους επόμενους βουλευτές Θεσσαλονίκης

Οι εκδηλώσεις λατρείας προς τον κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, οι αχαρτογράφητες ψήφοι για τη ΝΔ και η διάθεση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

-Φίλοι, συνεργάτες, επιτελεία και συνεργαζόμενοι των υποψήφιων βουλευτών της Θεσσαλονίκης κατέλαβαν το βράδυ της Παρασκευής διάφορα καφέ, μπαρ και εστιατόρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Κατερίνα Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ είχε το δικό της τραπέζι στο Whope στα Λαδάδικα. Ο Δημήτρης Γαλαμάτης της ΝΔ κάλεσε τους φίλους του στο Social, στην Αγίας Θεοδώρας. Αν και το ποτό της χαλάρωσης κράτησε μέχρι αργά, την επομένη και οι δύο έτρεχαν για ό,τι τελευταίο μαζέψουν.

-Ο υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Φάνης Παπάς, είχε συγκεντρώσεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις μέχρι την τελευταία στιγμή και ίσα που πρόλαβε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αριστοτέλους. Πάντως έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μη χάσει τον πρόεδρο και τελικά το πέτυχε, με τον κ. Μητσοτάκη να του κάνει ένα high five κατευθυνόμενος στο περίπτερο της ΝΔ και στην εξέδρα όπου χαιρέτισε τον κόσμο.

-Οι εκδηλώσεις λατρείας προς τον κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Κάποια στιγμή έκπληκτοι έμειναν και οι άνθρωποι της ασφάλειάς του, καθώς κυριολεκτικά ορισμένοι πολίτες έπιασαν από τον γιακά τον πρόεδρο της ΝΔ μόνο για να τον ακουμπήσουν. Όσο για το σεξαπίλ του κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι βαράει κόκκινο, αν κρίνουμε από τις κυρίες που ούρλιαζαν «Κυριάκο, Κυριάκο είσαι κούκλος... ένα φιλί». Και ποδοπάτησαν και ποδοπατήθηκαν και φιλί δεν έδωσαν. Ενδεικτικό του κλίματος ήταν και το γεγονός ότι μόλις ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους στη συμβολή Τσιμισκή και Αριστοτέλους έμαθαν ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε πρώτα στο Ηλέκτρα Παλλάς μετακινήθηκαν ομαδικά προς τα 'κει και ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδευόταν σε όλη την βόλτα του στο κέντρο της πόλης από εκατοντάδες πολίτες, που έβγαζαν φωτογραφίες, του έδιναν τα παιδιά τους να τα πάρει αγκαλιά και άλλα τέτοια που είχαμε χρόνια να δούμε. Σημεία των καιρών...

-Παίρνουν και δίνουν τα προγνωστικά για το ποιοι θα εκλεγούν βουλευτές σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ήρεμα τα πράγματα στα άλλα κόμματα, όπου η συζήτηση είναι εσωτερική και περιορίζεται σε λίγους. Οι προβλέψεις πάντως είναι ιδιαιτέρως επισφαλείς. Αφενός επειδή στη ΝΔ οι αχαρτογράφητες ψήφοι αναμένεται να είναι πάρα πολλές σε σχέση με το παρελθόν, αφετέρου επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνολικά αχαρτογράφητη η διάθεση των ψηφοφόρων. Είναι οι «δεδομένοι» κομματικοί, που είναι λίγοι, είναι οι νέοι, που δεν ξέρει κανείς ποιον προτιμούν, είναι και οι «εισαγόμενοι» προ πενταετίας, οι οποίοι πρέπει να πεισθούν με διαφορετικά πλέον επιχειρήματα και σε διαφορετική βάση. Κι επειδή όλοι είναι χαμένοι στη μετάφραση, καμιά νέα είσοδος στη Βουλή δεν θα είναι έκπληξη. Σωστότερα, κυοφορούνται εκπλήξεις...