Skip to main content

Εκπλήξεις από Μπουτάρη στον ανασχηματισμό - Οι νέοι αντιδήμαρχοι

Τοποθέτηση έκπληξη στην αντιδημαρχία Οικονομικών που συνενώνεται με την αντιδημαρχία Ανάπτυξης. Αναλυτικά ο ανασχηματισμός της διοίκησης Μπουτάρη.

Η Άννα Αγγελίδου και ο Γιώργος Δημαρέλος είναι τα νέα πρόσωπα που τοποθετεί στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης για τα επόμενα δυόμισι χρόνια της θητείας του.   

Τις αλλαγές ανακοίνωσε το απόγευμα ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της δημοτικής του ομάδας «Πρωτοβουλία», που πραγματοποιείται στη σκιά της καρατόμησης του Παναγιώτη Αβραμόπουλου από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε στους συμβούλους της παράταξής του ότι δίνει στην Άννα Αγγελίδου το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών το οποίο μάλιστα, συνενώνει με αυτό της Ανάπτυξης.

Ο Πέτρος Λεκάκης αλλάζει αντικείμενο και κατευθύνεται, πλέον, στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, για τον οποίο είχε έως την περασμένη Κυριακή την ευθύνη η Καλυψώ Γούλα, νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.  

Αντιδήμαρχος ορίζεται και ο Γιώργος Δημαρέλος, ο οποίος αναλαμβάνει τους τομείς Παιδείας και Αθλητισμού. Στην αυτόνομη αντιδημαρχία πλέον, Πολιτισμού και Τεχνών παραμένει η Έλλη Χρυσίδου. 

Ο Θανάσης Παππάς διατηρεί το χαρτοφυλάκιο των Τεχνικών Έργων και του Περιβάλλοντος. Ωστόσο, ο δήμαρχος αποφάσισε να του αφαιρέσει τον τομέα Καθαριότητας, με φόντο και τα όσα διαδραματίστηκαν με τις υποθέσεις των διαγωνισμών. Την ευθύνη για την Καθαριότητα θα έχει πλέον ο γενικός γραμματέας Θωμάς Ψαρράς.

Παραμένουν στις αντιδημαρχίες Διεθνών Σχέσεων - Τουριστικής Ανάπτυξης και Αστικής Ανθεκτικότητας - Αναπτυξιακών Προγραμμάτων οι Σπύρος Πέγκας και Λίνα Λιάκου, αντίστοιχα, αλλά με διευρυμένες αρμοδιότητες.

Επίσης, παραμένει αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών ο Νίκος Φωτίου.

Η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα, τοποθετείται πλέον πρόεδρος Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε., ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας δεν παρεβρέθηκαν ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Γιώργος Αρβανίτης και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ αντίθετα το «παρών» έδωσε ο Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος είχε χθες συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Αύριο το απόγευμα ο δήμαρχος θα έχει συνάντηση με τους νέους αντιδημάρχους καθώς και με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων.

Η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:

Με απόφασή του η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (πρόγραμμα «Διαύγεια») σήμερα, Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ορίζει τους οκτώ νέους Αντιδημάρχους του Δήμου Θεσσαλονίκης και τους αναπληρωτές τους.

Αναλυτικά:

Α. Ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Θεσσαλονίκης, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, για τους εξής τομείς ευθύνης και αρμοδιοτήτων τους:

1.    Άννα Αγγελίδου, ως Αντιδήμαρχο Οικονομικών
2.    Γιώργο Δημαρέλο, ως Αντιδήμαρχο Εκπαίδευσης και Αθλητισμού
3.    Πέτρο Λεκάκη, ως Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης
4.    Μαγδαληνή Λιάκου, ως Αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων
5.    Αθανάσιο Παππά, ως Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος
6.    Σπύρο Πέγκα, ως Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων
7.    Νικόλαο Φωτίου, ως Αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Κοινωνίας των  Πολιτών
8.    Έλλη Χρυσίδου, ως Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τεχνών

Β. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του/της:
⦁    Αντιδημάρχου Άννας Αγγελίδου τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες ασκεί ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Λεκάκης
⦁    Αντιδημάρχου Πέτρου Λεκάκη τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες ασκεί η Αντιδήμαρχος Άννα Αγγελίδου
⦁    Αντιδημάρχου Αθανασίου Παππά τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες ασκεί ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Δημαρέλος
⦁    Αντιδημάρχου Γιώργου Δημαρέλου τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες ασκεί ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Παππάς
⦁    Αντιδημάρχου Σπύρου Πέγκα τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες ασκεί η Αντιδήμαρχος Έλλη Χρυσίδου
⦁    Αντιδημάρχου Έλλης Χρυσίδου τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες ασκεί ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας
⦁    Αντιδημάρχου Νικόλαου Φωτίου τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες ασκεί η Αντιδήμαρχος Μαγδαληνή Λιάκου
⦁    Αντιδημάρχου Μαγδαληνής Λιάκου τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες ασκεί ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Φωτίου

Γ. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τον αναπληρώνει στην άσκηση των καθηκόντων του ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Φωτίου, όταν δε αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τον Δήμαρχο αναπληρώνει στην άσκηση των καθηκόντων του ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας.

Δ. Αναθέτει την κατά νόμο αναπλήρωση αυτού, στα καθήκοντά του ως Ληξιάρχου του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, στον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Φωτίου, και όταν αυτός απουσιάζει στον Αντιδήμαρχο Σπύρο Πέγκα.

Ε. Αναθέτει την τέλεση των πολιτικών γάμων, εναλλακτικά με το Δήμαρχο σε όλους τους  Αντιδημάρχους.