Skip to main content

Τα πρώτα κάλαντα στον δήμο Νεάπολης - Συκεών από προσφυγόπουλα

Παιδιά προσφύγων, που φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος REACT, θα είναι τα πρώτα που θα ψάλλουν τα κάλαντα στον δήμαρχο.

Παιδικές φωνές προσφυγόπουλων διαφορετικών εθνοτήτων θα αντηχήσουν στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στη 1 μ.μ.

Παιδιά προσφύγων, που φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος REACT, θα είναι τα πρώτα που θα ψάλλουν τα κάλαντα στον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, στο δημαρχείο στις Συκιές (στρ. Στέφ. Σαράφη & Ι.Μιχαήλ 1).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι από τους πρώτους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος REACT, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να συνεχίζει τον αγώνα για αύξηση του αριθμού ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και των θέσεων φιλοξενίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί προγράμματα και δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ενοικιάζονται 44 διαμερίσματα με δυνατότητα 232 θέσεων φιλοξενίας. Σήμερα κατοικούν σε αυτά 184 πρόσφυγες με όλα τα παιδιά να φοιτούν σε σχολεία του δήμου, ενώ άλλοι 220 πρόσφυγες έχουν ήδη φιλοξενηθεί και έχουν μετακινηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.