Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
x

ΤΑ PROTOTYPINGAMES ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ… ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΟΡΑΣΗΣ

Ο Κερκυραίος Γιώργος Δεληγιάννης έφτιαξε δημιουργικά παιχνίδια που παίζονται και από άτομα με προβλήματα όρασης, φέρνοντας πιο κοντά βλέποντες και μη

Θέλει τα παιχνίδια του να φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, χωρίς αποκλεισμούς, να τους κάνουν να συνεργάζονται, να μαθαίνουν και να περνάνε καλά. Γι’ αυτό άλλωστε κάποια από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άτομα με τύφλωση ή περιορισμένη όραση. Ο Κερκυραίος Γιώργος Δεληγιάννης δημιούργησε τα Prototypingames, βάζοντας στο… παιχνίδι και άτομα με προβλήματα όρασης, που δεν είχαν την πολυτέλεια να συμμετάσχουν σε ένα συμβατικό επιτραπέζιο. Μάλιστα, τα παιχνίδια αυτά δίνουν τη δυνατότητα και σε βλέποντες να μάθουν με διασκεδαστικό τρόπο την γραφή Μπράιγ. Μεταξύ των Prototypingames, που ανέρχονται σε 14 τον αριθμό και μπορούν να παιχτούν από όλους, υπάρχει επίσης ένα παιχνίδι για άτομα με αχρωματοψία, αλλά και ένα που αξιοποιεί τη νοηματική.

Ο Γιώργος Δεληγιάννης είναι έτοιμος να βγάλει στην αγορά το Μπιριμπόλεξο, την Κάρτα Μία, τα Monsterάκια και το Rainbow Octopus, ενώ σκέφτεται να καταφύγει στη μέθοδο του crowdfunding για να ανοίξει το δρόμο για το πρώτο του παιχνίδι, το Μπιριμπόλεξο, το οποίο έχει φτιάξει και στα αγγλικά με την ονομασία Wordish. Στο πλαίσιο όλης αυτής της προσπάθειας απευθύνθηκε στο OK!Thess και πέρασε στον 12ο κύκλο επιτάχυνσης, όπου, για να αναπτύξει την start up του, θα συμμετάσχει σε ένα online εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εξειδικευμένα εργαστήρια, masterclasses και εβδομαδιαίο coaching από έμπειρους επιχειρηματίες, αποκτώντας πρόσβαση στην αναγκαία δικτύωση. Σε μια επόμενη φάση σκέφτεται να δημιουργήσει το δικό του concept store, όπου θα μπορεί να αλληλεπιδρά με όποιον θέλει να παίξει τα παιχνίδια του.