Skip to main content

Το μήνυμα Τζιτζικώστα για Πρέσπες και η λάσπη στους Έλληνες πατριώτες

Η δήλωση Τζιτζικώστα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η συνάντηση Σόρος - Ζάεφ, η λάσπη στους Έλληνες πατριώτες και τα διαβατήρια των Σκοπιανών.

Για όσα συνέβησαν εχθές, όπου η Αριστερά πιστή στην ιδεολογία της αδιαφόρησε για την Ελλάδα, αναφέρω μόνο την φράση του Απόστολου Τζιτζικώστα: «Η Μακεδονία και η χώρα μπαίνουν από σήμερα σε περιπέτειες». Τώρα αρχίζουν τα προβλήματα με τα Σκόπια.

Ο Βούτσης, συμπορεύθηκε τον Ν. Φίλη, που δήλωσε ότι το σύνθημα "Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", αποτελεί αλυτρωτισμό. Δεδομένου ότι αυτό το διακήρυξαν πολλοί επιφανείς Έλληνες, και ιδίως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δακρύζοντας, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να τον καταγγείλει ως ιμπεριαλιστή, φασίστα, ακροδεξιό και όλα τα άλλα που έχει στην φαρέτρα του, για να λασπώνει τους Έλληνες πατριώτες.

Ο Τζορτζ Σόρος συνάντησε τον υπάλληλό του Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός, και φωτογραφήθηκαν αγκαλιασμένοι. Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, πώς υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Κύριε Κοτζιά, διαβάσατε τι δήλωσε ο γνωστός συγγραφέας -και θεατρικός- της γειτονικής χώρας, Βένκο Αντονόφσκι; «Ζήτησαν την αλλαγή του ονόματος της χώρας, αλλά ευτυχώς αυτό δεν θα οδηγήσει στην αλλαγή της εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας. Μας αποκαλούσαν Βούλγαρους, Σέρβους και Έλληνες, αλλά το μακεδονικό έθνος, οι λαϊκές παραδόσεις και η σύγχρονη μακεδονική λογοτεχνία, μουσική, πολιτισμός επέζησαν».

Αρχίζουν οι αποκλεισμοί των δρόμων. Ένα ενιαίο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισας, αποφάσισαν να στήσουν την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου οι αγρότες της Θεσσαλίας. Από το Μαξίμου δεν ανακοινώθηκε σε ποιο τρακτέρ θα ανεβεί ο πρωθυπουργός για να υποστηρίξει τα αιτήματά τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Μποσνιάκοφσκι ήταν σαφής: Τα νέα διαβατήρια δεν θα χρησιμοποιηθούν ακόμη, είπε. Η Συμφωνία προβλέπει μια "τεχνική" μεταβατική περίοδο πέντε ετών μετά την έναρξη της ισχύος της Συμφωνίας. Έτσι, μέσα σε πέντε χρόνια, μέχρι το 2024, οι "Μακεδόνες" πολίτες θα πρέπει να αποκτήσουν νέα διαβατήρια με το όνομα "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" και μέχρι τότε θα βρίσκονται σε ισχύ τα παλαιά. [Τι συμφωνία υπογράψατε, μωρέ;]

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έγραψε στο Twitter τα ενθαρρυντικά νέα για τη μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε από την αμερικανική εταιρεία Shell στην Αλβανία. Ο Ράμα λέει ότι «μας χωρίζουν λίγες εβδομάδες από τα στοιχεία που μιλάνε για ένα μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου». Σύμφωνα με τον Ράμα, εάν η δοκιμή είναι επιτυχής, ο αντίκτυπος στην οικονομία θα είναι σημαντικός από το 2020.