Skip to main content

Τα προβλήματα του κλάδου στην επίσκεψη Ζιούτα στον Δικηγορικό Σύλλογο

Επί τάπητος και η βούληση του ΔΣΘ να αξιοποιήσει το κτήριο της Πύλης Αξιού για να αποσυμφορηθεί το Δικαστικό Μέγαρο και να αναπλαστεί η γύρω περιοχή

Επίσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, με τη Νέα Δημοκρατία, Κατερίνα Ζιούτα. Την υποψήφια βουλευτή υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Στάθης Κουτσοχήνας και οι κ.κ. Πέτρος Σαμαράς, Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.Θ. και Αναστάσιος Ντούγκας Ταμίας του Δ.Σ.Θ και ο Πρόεδρος του ΤΑΔΙΘ, Νικόλαος Αντωνιάδης.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως π.χ. ζητήματα που έχουν ανακύψει με τον ΕΦΚΑ, καθώς και η βούληση του ΔΣΘ να αξιοποιήσει το κτήριο της Πύλης Αξιού προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Δικαστικό Μέγαρο και να αναπλαστεί η γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η κ. Ζιούτα που γνώριζε το ζήτημα καθώς είχε απασχολήσει και το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΦΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας, όπου μέχρι πρότινος ασκούσε χρέη Α’ Αντιπροέδρου, αλλά και ως πρώην δικηγόρος μέλος του ΔΣΘ, εξέφρασε την επιθυμία της «να συνδράμει στην επίλυση αυτού του χρόνιου ζητήματος, υπό τον όρο της διασφάλισης κατάλληλης μεταστέγασης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ», ενώ πρότεινε να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των ΔΣ των δύο φορέων προκειμένου να αρθούν τυχόν επιφυλάξεις και να βρεθεί από κοινού η καλύτερη δυνατή λύση και για τους δύο φορείς.