Skip to main content

Ειδική συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου για τα προβλήματα με τον ΟΑΣΘ

Γίνεται μια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση, που μπορεί να είναι και τραγική, τόνισε η πρόεδρος του Σώματος Καλυψώ Γούλα.

Η κατάσταση στον ΟΑΣΘ θα βρεθεί στο επίκεντρο ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Αυτό ανακοίνωσε η πρόεδρος του Σώματος Καλυψώ Γούλα, η οποία συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ.

«Γίνεται μια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση που μπορεί να είναι και τραγική, με έλλειψη διαγωνισμών, λεωφορείων κ.λ.π.. Το να εκπροσωπώ το δήμο δεν σημαίνει ότι διοικώ τον Οργανισμό», τόνισε η κ. Γούλα.

«Θέλετε από μια οποιαδήποτε διοίκηση, είτε είναι του ΣΥΡΙΖΑ, είτε οποιαδήποτε άλλη, μέσα σε 4 συνεδριάσεις ο ΟΣΕΘ να κάνει θραύση, δηλαδή να οργανώσει όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο, να κάνει αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών, αυτό δεν γίνεται. Να αφήσουμε, λοιπόν, τους λαϊκισμούς», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Παππάς, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του δήμου στον ΟΣΕΘ. Μάλιστα, χαρακτήρισε «τραγέλαφο» τον ΣΑΣΘ, ο οποίος, όπως ανέφερε, «ήταν ανενεργός χωρίς αρμοδιότητες και πόρους».

Νωρίτερα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει» Στέφανος Γωγάκος είχε μεταφέρει τα παράπονα δημοτών για τα προβλήματα που καταγράφονται στα δρομολόγια προς τις Σαράντα Εκκλησιές.

«Είναι απαράδεκτο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας να ενημερώνεται από τις τηλεοράσεις και από τα πρακτικά της Βουλής για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι αυτό της αστικής συγκοινωνίας. Αναρωτιέμαι πού είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσα σε όλα αυτά και πού είναι οι προτάσεις του Δήμου για τη λειτουργία αυτού του Οργανισμού»  είπε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας για μια ακόμη φορά την άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον ΟΑΣΘ και τον ΟΣΕΘ.