Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

Ο ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΣ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

Ο υπουργός Προστασίας... Κουκουλοφόρων και ο Γκιλντιρίμ που ξεχνά πως η Ελλάδα ξεκίνησε ως συνοικία και μεγάλωσε παίρνοντας εδάφη από προκατόχους του.

Ο πάντα εκτός τόπου και χρόνου υπουργός Προστασίας Κουκουλοφόρων μπορεί να μας εξηγήσει τι θα συνέβαινε αν αντί να ρίχνουν οι Ρουβίκωνες μπογιές και προκηρύξεις στο Προξενείο της Τουρκίας και στην Πρεσβεία του Ισραήλ προ ημερών, έριχναν εκρηκτικούς μηχανισμούς;

Και δεν αναφέρομαι στο γεγονός ότι Τούρκοι και Ισραηλινοί δεν χαρίζονται και θα απαντούσαν με πυρά, αλλά σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων τι θα συνέβαινε. Και πώς θα αντιμετωπίσει ο απίστευτος υπουργός μια ενδεχόμενη προβοκάτσια των Τούρκων; Γνωρίζει άραγε ιστορία, για το τι συνέβη το 1955 με την προβοκάτσια Βρετανών και Τούρκων στο Προξενείο της Θεσσαλονίκης;

Και μια ακόμη ερώτηση… Τι είδους εκπαίδευση έχουν οι αστυνομικοί που στέλνονται να φυλάσσουν ανθρώπους και κτίρια; Μήπως επειδή είναι λουφαδόρικη υπηρεσία στέλνουμε τα "δικά μας παιδιά", ασχέτως αν έχουν επαγγελματική επάρκεια; Επειδή άλλο είναι να την αράζεις σε ένα φυλάκιο, κι άλλο να περιπολείς γύρω από τα Εξάρχεια. Πώς και στις δυο περιπτώσεις, οι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι;

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι δεν γράφει ιστορία μόνον ο Τόσκας. Είναι γενικό το φαινόμενο στον "προοδευτικό χώρο". Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς μετά από οδηγίες του κόμματος, βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα υποστηρίζοντας -την ώρα που το 2017 ήταν μια χρόνια (αρνητικού) ρεκόρ με 1,7 εκατομμύρια κατασχέσεις- πως «δεν υπάρχουν κατασχέσεις αλλά αφαίρεση χρημάτων από λογαριασμούς»!

Να δεις που από εδώ και πέρα, ο ληστής θα λέει «δεν λήστεψα, απλώς αφαίρεσα χρήματα από τα Ταμείο». Για την ιστορία, κατάσχεση είναι η πράξη με την οποία περιουσιακό στοιχείο κάποιου δεσμεύεται και του αφαιρείται το δικαίωμα διάθεσής του, χωρίς την έγκρισή του, με τον δεσμεύοντα να κατάσχει μέρος ή όλο το περιουσιακό στοιχείο.

Πόσα χρόνια τα λέω… Ότι δεν έχει τόση σημασία ο αριθμός των τουριστών, αλλά το συνάλλαγμα που αφήνουν στον τόπο. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, σε κατάστημα του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, όταν μια παρέα τουριστών κάθισαν στο τραπέζι, έβγαλαν το φαγητό τους το οποίο είχαν μαζί τους από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν, και ξεκίνησαν να …απολαμβάνουν το γεύμα τους!

Όταν πήγε η κοπέλα να πάρει παραγγελία, εκείνοι αρκέστηκαν να παραγγείλουν μόνο …νερό! Αυτοί είναι οι περισσότεροι τουρίστες, και τέτοιες είναι οι περισσότερες επενδύσεις στον τουρισμό. Γι’ αυτό και είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη στα κατά κεφαλήν εβδομαδιαία έξοδα ενός τουρίστα.

«Η Ελλάδα είναι μικρή. Είναι πιο μικρή από ένα από τα βιλαέτια μας. Είναι λίγο πιο μικρή από την Κωνσταντινούπολη», είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Γκιλντιρίμ, με το ακροατήριο να αντιδρά με ειρωνικά γέλια. Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε με την κοινότοπη απάντηση, ότι τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια.

Αλλά, αρκεί να πούμε στον Γκιλντιριμάκο, ότι η Ελλάδα όταν έγινε κράτος το 1830, ήταν πιο μικρή και από μια συνοικία της σημερινής ΚΠολης. Και μεγάλωσε, παίρνοντας κάθε λίγο εδάφη από προκατόχους του Γκιλντιριμάκου.

Οι Έλληνες μεταναστεύουν στην Δύση, οι Αλβανοί μεταναστεύουν στην Ελλάδα. Η επιστροφή των μεταναστών στην Αλβανία από το 2010 έως το 2013 ακολουθήθηκε με μια ισάριθμη μετανάστευση προς την Ελλάδα, αποκαλύπτει ο αλβανικός Τύπος.

 




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ