Skip to main content

Το YouTube διαγράφει τραγούδια που αποκαλούνται «μακεδονικά»

Ο Καλλισθένης γράφει στη Voria για τις ενστάσεις των Ρώσων προς την Αθήνα, αλλά και τι συμβαίνει στην ΠΓΔΜ μετά την ψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η απόφαση της Bουλής της "Μακεδονίας" που ψήφισε υπέρ της αλλαγής της ονομασίας της χώρας, έχει επιβληθεί έξωθεν και δεν εκφράζει την βούληση του λαού».

Μάλιστα, επικρίνει την Αθήνα ότι αγνόησε την γνώμη του ελληνικού λαού και ότι δεν μιλάει καν για δημοψήφισμα στο θέμα αυτό. Γνωστή η θέση της Μόσχας, γνωστή και η θέση της Δύσης, γνωστό και το αίτημα των Ελλήνων πατριωτών για δημοψήφισμα, αλλά τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ισχυροί.

Πρωταθλητές στο πλιάτσικο. Η κυβέρνηση της Τουρκίας επιχειρεί να εξάγει στην Ισπανία μέσω διαφόρων συνεργατικών εταιρειών και επιχειρήσεων πολλές χιλιάδες τόνους λαδιού που έχει παραχθεί από ελιές που λεηλατήθηκαν από ισλαμιστές μαχητές στο Αφρίν και άλλες γειτονικές περιοχές της κατειλημμένης Ροζάβα.

Από τότε που εμφανίστηκε αυτός ο λαός στη Μεσόγειο, ζει με πλιάτσικο. Έξις δευτέρας φύσις, είπε ο Αριστοτέλης. Οι Τούρκοι κλέβουν τους άλλους λαούς, και οι ηγέτες τους κλέβουν τους Τούρκους.

Έτσι εκλέγεται ο Ερντογάν; Μετά από τις ειδήσεις πως στην πόλη Ουλούκισλα του νομού Νίγδης, ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των κατοίκων, μέσα στην νύκτα η πινακίδα άλλαξε και από 5.800 κατοίκους, έγινε 7.300. Έτσι γίνονται στην Τουρκία οι εκλογές, χωρίς… νοθεία!

Ρωσικό δημοσίευμα παρουσιάζει φωτογραφία από το σκοπιανό Infomax που αναφέρεται στη συγκέντρωση δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή της οικίας του Ιβάνοφ. Υπόνοιες, ότι στην πΓΔΜ σύντομα ενδέχεται να γίνει πραξικόπημα, όπως αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα "Γεωπολιτική", που επικαλείται πηγές από τα Σκόπια.

Σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ προετοιμάζεται για την επίσημη σύλληψη του προέδρου Γκεόργκι Ιβάνοφ. Είχε δηλώσει μάλιστα προ ημερών, ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Προέδρου Ιβάνοφ, επειδή δεν υπογράφει το νόμο αναθεώρησης του Συντάγματος.

Πάντως, δραστηριοποιήθηκαν οι Σλάβοι κατά των μακεδονιζόντων, και αμέσως μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην φοιτητική εστία "Κούζμαν", οι υπάλληλοι άρχισαν τη διαγραφή των "μακεδονικών" συμβόλων που είχαν ζωγραφίσει οι φοιτητές. Συγκεκριμένα, τα σύμβολα του μακεδονισμού, όπως ο ήλιος της Βεργίνας, ξύθηκαν και καλύφθηκαν.

Η πιο δημοφιλής υπηρεσία βίντεο στο διαδίκτυο άρχισε να διαγράφει τραγούδια που έχουν τη λέξη Μακεντόνσκι (Македонски) ή Macedonian στο τίτλο ή στις ετικέτες.  Σύμφωνα με το YouTube, ο λόγος για τη διαγραφή των σλαβικών τραγουδιών που αποκαλούνται "μακεδονικά" είναι μια εφαρμογή πνευματικών δικαιωμάτων από πολλούς χρήστες της υπηρεσίας βίντεο.

Νωρίτερα, η Ελληνική Διασπορά ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα απαιτούσε από όλους τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να διαγράψουν τα υλικά στα οποία οι χρήστες από τη χώρα χρησιμοποιούν τη λέξη "Μακεδονία".

Πόσους όρους χρησιμοποιούμε λανθασμένα… Όταν φεύγουμε από κάπου καλό είναι να αποφεύγουμε το "αντίο" γιατί σημαίνει "θα τα πούμε στον άλλο κόσμο" (στο Θεό) και δεν είναι κι ελληνικό! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το "Εις το επανιδείν! " μια ευχή για να ξαναϊδωθούμε…

Το αντίο προέρχεται από το ιταλικό addio και είναι ο ύστατος χαιρετισμός σε νεκρό, "το τελευταίο αντίο". Και σύμφωνα με την αντίστοιχη ισπανική φράση "θα τα πούμε στον Άλλο Κόσμο".