Skip to main content

Οι μονοκομματικές εκλογές στην Αλβανία και οι... Σκοπιανοί πρόσφυγες

Οπλισμένοι με καλάσνικοφ Αλβανοί αστυνομικοί, έξω από α εκλογικά τμήματα, ασκούσαν και έμμεση τρομοκρατία στους πολίτες.

Είναι αδιανόητος ο τρόπος με τον οποίο εννοούν και προβάλλουν τον πατριωτισμό οι Αριστεροί. Το αναδυόμενο "αστέρι" του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ηλιόπουλος, είχε δηλώσει υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ πως: «Η σημαία της πατρίδας μου είναι πολύχρωμη». Δεν ξέρω ποια πατρίδα έχει ο εν λόγω αστέρας, αλλά η δήλωσή του δείχνει πώς βλέπουν οι Αριστεροί τον πατριωτισμό.

Στα Γιαννιτσά, κατά  τη διάρκεια της ομιλίας του Ηλιόπουλου, ένα ζευγάρι, ο σύζυγος με το παιδί και την έγκυο γυναίκα του, σήκωσαν μια ελληνική σημαία που πάνω έγραφε: «Η σημαία της πατρίδας μου, είναι αυτή κ. Ηλιόπουλε. Η Μακεδονία είναι ελληνική», ως αντίδραση στις πρόσφατες δηλώσεις του.

«Το 85% των Αλβανών αρνήθηκε συμμετοχή στις μονοκομματικές εκλογές του Έντι Ράμα. Αρνήθηκαν (οι Αλβανοί) τις κενές υποσχέσεις. Αρνήθηκαν τον Ράμα. Αυτή είναι μια νίκη για τους Αλβανούς της δημοκρατίας»! Είναι η δήλωση Αλβανίδας πολιτικού της αντιπολίτευσης, για την ακραία χαμηλή προσέλευση στις κάλπες.

Και παρά το 15% της συμμετοχής -η κυβέρνηση το ανεβάζει το 22%- οι εκλογές θεωρούνται νόμιμες από την κυβέρνηση και την Δύση, και αποτελούν και κριτήριο δημοκρατικότητας, ως πρόσθετο στοιχείο για την ένταξη στην Ε.Ε. Έτσι "λειτουργεί" το Διεθνές Δίκαιο.

Οπλισμένοι με καλάσνικοφ Αλβανοί αστυνομικοί, έξω από α εκλογικά τμήματα, ασκούσαν και έμμεση τρομοκρατία στους πολίτες. Πάντως, τα κίνητρα που έδωσε ο Έντι Ράμα στους Αλβανούς για να προσέλθουν στις κάλπες ήταν "ισχυρά". Εκτός από τις έντονες φήμες ότι μοιράζονταν 50άρικα (ευρώ) για κάθε ψήφο, έξω από εκλογικό τμήμα φωτογραφήθηκε βανάκι φορτωμένο με σακιά αλεύρι.

Αντιπροσωπεία του κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, των Σκοπίων, κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των παιδιών προσφύγων από την Ελλάδα. Έτσι εννοούν οι Σλάβοι των Σκοπίων την δημιουργία φιλικών δεσμών με την Ελλάδα. Δήλωσαν:

«Σήμερα, στις 30 Ιουνίου 2019, αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του VMRO-DPMNE, Βλαντίμιρ Γκορτσέφ και Ιβάνκα Βασιλέφσκα απόθεσαν φρέσκα λουλούδια στο μνημείο των παιδιών προσφύγων από την "Μακεδονία του Αιγαίου", θυμάτων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα από το 1946 έως το 1949».

Οργανώσεις στα Σκόπια άρχισαν καταγραφή των ομοφυλόφιλων και σύμφωνα με τα στοιχεία τους, σε όλη την επικράτεια υπάρχουν περίπου 200 χιλιάδες ομοφυλόφιλοι, δηλαδή το ένα δέκατο του πληθυσμού της χώρας.

Στην καταγραφή που έγινε υπάρχουν πάνω από 100 πολιτικοί ομοφυλόφιλοι, πάνω από 900 αστυνομικοί και πάνω από 800 στον Στρατό. Μεταξύ των σπουδαστών-φοιτητών 5.056 ανέφεραν ότι είναι γκέι, 514 ομοφυλόφιλοι επί χρήμασι, 494 γιατροί, 86 δημοσιογράφοι και 11 ιερείς Ορθόδοξοι και Μουσουλμάνοι.

Αντιαεροπορικό πύραυλο από τη βόρεια Συρία, εναντίον ισραηλινών αεροσκαφών τα οποία εκείνη την ώρα διενεργούσαν επίθεση κατά ιρανικών στόχων στην πόλη Χομς, είτε λόγω ελαττωματικής κατασκευής, είτε από ηλεκτρονικά αντίμετρα, τον οδήγησαν σε εκτροπή της πορείας και πτώση στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου.

Ερώτηση: Η Κύπρος δεν διαθέτει αντιπυραυλική άμυνα; Ο πύραυλος που έπεσε σε κυπριακό έδαφος, ήταν μάλιστα παλαιάς κοπής, S-200. Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να γίνει αντιληπτός, παρά μόνον όταν σημειώθηκε έκρηξη;