Skip to main content

Τα σχέδια του Ομίλου Γκριμάλντι για Ηγουμενίτσα, Εγνατία, Ηράκλειο

Ο πρόεδρος του Ομίλου είπε ότι για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας το σχέδιό του περιλαμβάνει και την ανάπτυξη των δρόμων εμπορίου στον άξονα της Εγνατίας

Την πρόθεσή του να αναπτύξει τα λιμάνια του Ηρακλείου και της Ηγουμενίτσας μακροπρόθεσμα για το καλό τόσο του ομίλου του όσο όμως και της ελληνικής οικονομίας, διατύπωσε ο πρόεδρος του ομίλου Γκριμάλντι Εμμανουέλε Γκριμάλντι κατά διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Σορέντο της Ιταλίας.

Μιλώντας στο πλαίσιο του 25ου Euromed Convention ξεκαθάρισε ότι σε αντίθεση με άλλους χρηματοοικονομικούς επενδυτές δεν επιδιώκει το κέρδος ούτε σκοπεύει να αυξήσει τα τέλη.

«Είμαι ο μεγαλύτερος χρήστης των λιμανιών και θέλω να τα δω να αναπτύσσονται και να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ειδικά στην Ηγουμενίτσα τα σχέδιά του περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των δρόμων του εμπορίου γύρω από τον άξονα της Εγνατίας. «Και γιατί όχι και του Πειραιά» προσέθεσε εξηγώντας πως θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα μία νέα πύλη εμπορίου για την Ελλάδα.

Όσον αφορά στην απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica αρκέστηκε να σχολιάσει ότι περιμένει να δει την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τις αποφάσεις της επιτροπής ανταγωνισμού επ’ αυτής. Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα ενδιαφερόταν να αγοράσει την Attica απάντησε πως για να γίνει μία συμφωνία χρειάζεται ένας υποψήφιος αγοραστής και ένας υποψήφιος πωλητής. «Και στην παρούσα φάση δεν έχω ενημερωθεί ότι η Attica είναι προς πώληση», δήλωσε ο Εμμανουέλε Γκριμάλντι.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Grimaldi μαζί με την θυγατρική της Μινωικές Γραμμές διεκδικούν το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στον διαγωνισμό που τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κληθεί να υποβάλλει βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά όπως επίσης και ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης, που είναι ο έτερος διεκδικητής.

Πηγή: MoneyReview