Skip to main content

Τα σχολεία που κλείνουν σε Αμπελόκηπους-Μενεμένη λόγω κορωνοϊού

Ποια σχολεία διακόπτουν τη λειτουργία τους στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης λόγω του κορωνοϊού COVID-19. Αναλυτικά η ενημέρωση του δήμου

Κλειστά θα παραμείνουν προληπτικά εννέα σχολεία στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης λόγω του κορωνοϊού COVID-19, όπως αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας ύστερα από οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, τα παρακάτω σχολεία που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, προληπτικά και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, διακόπτουν προσωρινά τη λειτουργία τους ως εξής:

(Α). ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ (ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ) ΑΠΟ 3.3.2020 ΕΩΣ ΚΑΙ 17.3.2020, ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΕΙΑ:

5ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
3ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (Σ.Δ.Ε.) ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα (από 3.3.20 έως και 17.3.20) διακόπτουν τη λειτουργία τους και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, φορείς και ιδρύματα κάθε τύπου και βαθμού.

Η ανωτέρω διακοπή λειτουργίας αποφασίσθηκε διότι διαγνώσθηκε μία εκπαιδευτικός από σχολείο της περιοχής να είναι φορέας του κορωνοϊού που κόλλησε από την 38χρονη φίλη της, η οποία επέστρεψε από το Μιλάνο.

(Β). ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΑΠΟ 3.3.2020 ΕΩΣ ΚΑΙ 8.3.2020, ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ (ΤΕΡΜΑ ΟΔΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ):

1ο ΕΠΑΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2ο ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η διακοπή λειτουργίας αποφασίσθηκε χωρίς να νοσήσει κανείς αλλά προληπτικά, επειδή μαθητές σχολείου, από το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο.

Παρά τα αυξημένα μέτρα καθαριότητας που ισχύουν στα σχολεία, ο Δήμος θα προβεί και σε απολύμανση αυτών.