Skip to main content

Τα χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ για την παρουσία Ανδρουλάκη και η συνάντηση Νοτοπούλου-Μπουτάρη

Σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ εκτιμούν ότι η ΔΕΘ τούς... πήγε. Οι selfie του Χατζηδάκη, οι «εκλεκτοί» του Βούγια και οι ζυμώσεις στην Καλαμαριά.

-Την ικανοποίησή του για την κινητοποίηση του τοπικού κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ εξέφρασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο συνήθως φειδωλός σε τέτοιου είδους κομπλιμέντα Κυριάκος Μητσοτάκης ακούστηκε να δίνει συγχαρητήρια για την οργάνωση του κόμματος στη ΔΕΘ μπαίνοντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» για την ομιλία του στα εγκαίνια. Προφανώς τα εύσημα πηγαίνουν στην ηγεσία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης και των δυο ΔΕΕΠ Α' και Β' Θεσσαλονίκης.

-Πληροφορίες μου λένε ότι η συνάντηση Κατερίνας Νοτοπούλου – Γιάννη Μπουτάρη, εκτός από ωραίες φωτογραφίες, συμβολισμούς και μηνύματα προς τα έξω, είχε και πολλή Θεσσαλονίκη. Δήμο Θεσσαλονίκης για την ακρίβεια. Δεν είμαι ο μόνος που το άκουσα. Το άκουσαν κι άλλοι. Ένας εκ των δύο είπε στον άλλον: «Θα στηρίξω αν πας για δήμαρχος». Έμαθα πως η ατάκα ειπώθηκε από την Κατερίνα Νοτοπούλου προς τον Γιάννη Μπουτάρη. Ειπώθηκε όμως και κάτι ακόμη από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην δήμαρχο: «Εσύ φταις για όλα»... Προφανώς χάριν αστεϊσμού, αλλά δεν μου είπαν περισσότερα. Σημασία έχει ότι οι δυο τους διατηρούν εξαιρετική σχέση, παρότι φημολογείται ότι ο κ. Μπουτάρης θα στήριζε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Σαββάκη για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Με έναν χρόνο να μένει μέχρι τις δημοτικές άλλωστε όλα αυτά αλλάζουν...



-Και την ίδια ώρα ήρθε η ανάρτηση του Σπύρου Βούγια να ταράξει τα νερά στην κεντροαριστερά του δήμου Θεσσαλονίκης, με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη», να ανακοινώνει πως δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος και μάλιστα να προτείνει τέσσερις συγκεκριμένους ανθρώπους ως εκείνους που θα μπορούσαν στις εκλογές του 2023 να μπουν μπροστάρηδες. Η πρωτοβουλία του να ανοίξει τον σχετικό διάλογο τη δεδομένη χρονική στιγμή εξέπληξε πολλούς. Όπως και οι προτάσεις του για τους τέσσερις «εκλεκτούς» του, με τη δική του πορεία ο καθένας στην Αυτοδιοίκηση. Νίκος Νυφούδης, Γιώργος Δημαρέλος, Σταύρος Κωνσταντινίδης και Μαρία Ζουρνά είναι οι προτάσεις Βούγια, ο οποίος όμως προτρέπει και άλλους να τολμήσουν να βγουν μπροστά... Ο ίδιος εξάλλου με αυτή την πρωτοβουλία βγαίνει μπροστά και ανοίγει έναν διάλογο ο οποίος μπορεί πια να γίνει δημόσια κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Και γόνιμη παρέμβαση και αναγκαία.

-Πολλές selfie έβγαλε ο Κωστής Χατζηδάκης στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΔ στο δημαρχείο Πανοράματος την προηγούμενη Τετάρτη. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση και εκείνες (κυρίως γυναίκες) που τον προσέγγισαν για μια φωτογραφία μαζί του ήταν κυρίως επίδοξες υποψήφιες στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης. Ο κ. Χατζηδάκης εξάλλου είναι από τα ατού της κυβέρνησης στον προεκλογικό αγώνα, καθώς το αφήγημα της ΝΔ αναμένεται να στηριχθεί στην κοινωνική πολιτική και στην επιτυχία της μείωσης της ανεργίας την τελευταία τριετία.

-Εξαιρετική οργάνωση, επικοινωνία και τελικό αποτέλεσμα για την πρώτη παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στην 86η ΔΕΘ. Δεν είναι μόνον ο πολύς κόσμος στην ομιλία του κ. Ανδρουλάκη στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Είναι και η συνέντευξη τύπου, όπου επί τρεισήμισι ώρες ο πρόεδρος του κόμματος απαντούσε σε ερωτήσεις και δεν ακούστηκαν παράπονα. Αντιθέτως, παρά το πρόβλημα στο πόδι του, που τον ταλαιπωρεί ακόμη σε μεγάλο βαθμό, ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κομματικών στελεχών που παρευρέθηκαν (και δεν ήταν λίγα), τα πήγε εξαιρετικά, απάντησε σε όλα με ειλικρίνεια, έδειξε διαβασμένος για τα θέματα της Θεσσαλονίκης και ήταν σταθερός στις θέσεις του, παρά τις πιέσεις.

-Έτσι, η ικανοποίηση και τα χαμόγελα περίσσευαν στους κόλπους της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Α΄ Θεσσαλονίκης καθώς ήταν το πρώτο μεγάλο - εθνικής εμβέλειας στοίχημα να καταφέρουν να συγκεντρώσουν ξανά τέτοια μεγάλα ακροατήρια. Πάντως, όλο το καλοκαίρι έγινε πολιτική δουλειά, γεγονός που ίσως βοήθησε στο να κρατηθεί... ζεστός ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Όπως έλεγαν τοπικά στελέχη, η δέσμευση για ανεξάρτητη πορεία του Κινήματος και το ζήτημα των υποκλοπών δημιουργούν προϋποθέσεις ανάκαμψης για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

-Στα παρασκηνιακά της συνέντευξης τύπου και το γεγονός ότι κάποια στιγμή ο κ. Ανδρουλάκης ναγκάστηκε να δεχτεί περιποιήσεις στο πόδι του, αφού επί τρεις ώρες καθόταν και υφίστατο τις ενοχλήσεις και τους πόνους.

-Στα πιο εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι έχει αποκατασταθεί κλίμα συντροφικότητας και ενότητας μεταξύ των στελεχών της Θεσσαλονίκης. Σε τέτοιον βαθμό που οι τοποθετήσεις υπέρ των επίδοξων αρχηγών, που είχαν δημιουργήσει και προσωπικές συγκρούσεις, πλέον να έχουν παραμεριστεί και στα ίδια τραπέζια, στους καφέδες και τα ποτά να μην ξεχωρίζεις «τάσεις». Ακόμη και υποψήφιοι βουλευτές στην ίδια εκλογική περιφέρεια εθεάθησαν να συνομιλούν και να σχολιάζουν από κοινού τα τεκταινόμενα. «Νερό κι αλάτι», που λέει και εξέχον στέλεχος τοπικής κομματικής οργάνωσης.

πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, ανακοίνωσε στην παράταξή του ότι δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2023. Προσπάθησε έτσι να ηρεμήσει τα πράγματα στον χώρο της κεντροαριστεράς, όπου οι υποψηφιότητες και οι φιλοδοξίες περισσεύουν και φυτρώνουν κι άλλες... Νέα ονόματα υποψηφίων δημάρχων με «πράσινο» παρελθόν και παρόν μπαίνουν στο τραπέζι και η διαδικασία των υποψηφιοτήτων έχει γίνει... μύλος. Το θετικό είναι ότι εκτός του κ. Μπακογλίδη, ο οποίος λειτουργεί με στόχο την ενότητα της κεντροαριστεράς στην περιοχή και του ενιαίου μετώπου απέναντι στον «γαλάζιο» δήμαρχο, Γιάννη Δαρδαμανέλη, κι άλλοι βάζουν ως προϋπόθεση την ενιαία παράταξη. Το ζητούμενο είναι εάν μπορούν να την πετύχουν με μια δυο αποκλίσεις κι όχι με πέντε και βάλε... Στην κουβέντα πάντως μπήκε και το ενδεχόμενο να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Άρη Τεμεκενίδη κι από το ΠΑΣΟΚ, ώστε να δώσει τη μάχη ένα σχήμα της ευρύτερης κεντροαριστεράς για τον δήμο. Αναμονή μέχρι τα Χριστούγεννα κι ακόμη περισσότερο λέμε εμείς...