Skip to main content

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Εφήμερου

Ο θάνατος του εκλιπόντος οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς καθώς αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα ενώ μάλιστα ο 2008 είχε υποστεί έμφραγμα

Τα συλληπητήριά του για τον θάνατο του 42χρονου δημοσιογράφου, εκδότη και ιδρυτή του «ThePressProject» Κώστα Εφήμερου εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Ο θάνατος του εκλιπόντος οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς καθώς αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα ενώ μάλιστα ο 2008 είχε υποστεί έμφραγμα.

Βούτσης: Ο Εφήμερος υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον ηλεκτρονικό Τύπο

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο, αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου. Ο προοδευτικός Κώστας Εφήμερος, υπηρέτησε την ερευνητική δημοσιογραφία και υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους οικείους του», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Τζανακόπουλος: Άνοιξε νέους δρόμους στη χρήση των νέων μέσων

«Ο Κώστας Εφήμερος υπηρέτησε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία σε δύσκολους καιρούς, ανοίγοντας νέους δρόμους στη χρήση των νέων μέσων», έγραψε στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παππάς: Δημοσιογράφοι σαν εσένα δεν περισσεύουν

«Δημοσιογράφοι σαν εσένα δεν περισσεύουν. Υπηρέτησες το λειτούργημα απέναντι στους ισχυρούς.Δεν χαριζόσουν σε κανέναν. Αντίο» έγραψε στο twitter ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Βαρουφάκης: Θα μου λείψεις

«Ένας σπουδαίος φίλος, και μοναδική περίπτωση δημοσιογράφου, έφυγε σήμερα. Γεια σου Κώστα Εφήμερε. Θα μου λείψεις» έγραψε στο twitter, ο επικεφαλής του DiEM25 και πρώην υπουργός Οικονομικών.


ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόωρος χαμός του Κώστα Εφήμερου μας γεμίζει με θλίψη

Η διαδρομή του στον χώρο της δημοσιογραφίας χαρακτηρίστηκε από πρωτοπόρες ιδέες και καινοτόμες πρωτοβουλίες, ιδίως αυτή του The Press Project, μια προσπάθεια συμμετοχικής δημοσιογραφίας «από τα κάτω», δίχως πολιτικές ή οικονομικές εξαρτήσεις, με έμφαση στην πρωτογενή έρευνα και την διεισδυτική ανάλυση.  

Στη σύντομη δημοσιογραφική του διαδρομή, υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση των νέων μέσων, θιασώτης μιας δημοσιογραφίας ανεξάρτητης και μαχητικής, θεωρώντας ότι η πληροφόρηση αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη,  αλλά και καθήκον κάθε δημοσιογραφικού λειτουργού.

Η έγνοια του για τον πλουραλισμό και την ελευθερία της ενημέρωσης φάνηκε τόσο από τη στάση του μετά το πραξικοπηματικό  «μαύρο» της ΕΡΤ, όπου η συμβολή του ίδιου   και της ιστοσελίδας του στην αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ υπήρξε  καθοριστική, όσο και από τη συμμετοχή του σε πληθώρα διεθνών Ενώσεων και πρωτοβουλιών, όπως το  European Center for Press and Media Freedom, το International Press Institute, το Osservatorio Balcani and Caucaso for Media Freedom, αλλά και με τη συνεργασία του με τα  Wikileaks.

Επιπλέον, ο Κώστας Εφήμερος διετέλεσε επί σειρά ετών συνεργάτης του ραδιοφωνικού  σταθμού «Στο Κόκκινο», ενώ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές ιστοσελίδων, με την εταιρία του να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον χώρο του web-design.

Στην οικογένεια του και τους οικείους του, απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

ΝΔ: Ξεχώρισε για τη μαχητικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου και εκδότη του "ThePressProject" Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου). Υπήρξε μέλος ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών ενώσεων, καθώς και συνεργάτης των WikiLeaks. Στη σύντομη επαγγελματική του διαδρομή, ξεχώρισε για τη μαχητικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του.
Στους οικείους και τη σύντροφό του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει η συλλυπητήρια ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΛΑΕ: Βαθιά θλίψη

«Ο ξαφνικός θάνατος του Κώστα Εφήμερου, του δημοσιογράφου, συνιδρυτή και εκδότη του ThePressProject, με τις δυναμικές παρεμβάσεις και την κριτική ματιά, προκαλεί βαθιά θλίψη.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Εφήμερου, τους οικείους του και τον δημοσιογραφικό κόσμο για την αιφνίδια απώλεια του» αναφέρει η παράταξη.

Κατρούγκαλος: Τίμιος και καινοτόμος
«Ο Κώστας Εφήμερος ήταν τίμιος, προοδευτικός κ καινοτόμος δημοσιογράφος.Θερμά συλληπητήρια στη σύντροφο κ τους οικείους του» έγραψε στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Βαρβιτσιώτης: Ανήσυχος άνθρωπος, ασυμβίβαστος νους

«Ανήσυχος άνθρωπος,δημιουργικό πνεύμα,ασυμβίβαστος νους. Αυτός ήταν #Κώστας_Εφήμερος που γνώρισα. Συλλυπητήρια» έγραψε στο twitter, o ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ.